ΤΟΠΙΚΑ

Νέα αεροδιακομιδή θρίλερ από Αλόννησο-Σε ρόλο οδηγού ασθενοφόρου & πάλι ο δήμαρχος

νέα-αεροδιακομιδή-θρίλερ-από-αλόννησ-798910

Νέα αεροδιακομιδή θρίλερ σε μία εβδομάδα από την Αλόννησο στον Βόλο για ασθενή με κορονοϊό. Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, Κέντρο Υγείας Σκιάθου, ΕΚΑΒ, Αστυνομία και η δημοτική αρχή του νησιού κινητοποιήθηκαν άμεσα για τη διακομιδή 60χρονου ασθενούς με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου. Αυτή τη φορά όχι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, αλλά επειδή κρίθηκε ότι είναι η ενδεδειγμένη λύση για την άμεση αντιμετώπιση του περιστατικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρας 60 ετών, επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, που βρισκόταν σπίτι σε αυτοπεριορισμό παρουσίασε επιδείνωση της υγείας του και σοβαρή αναπνευστική λοίμωξη.

Το ελικόπτερο super puma, που σηκώθηκε από τη Λήμνο, προσγειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Αλόννησο μεταφέροντας διασώστη του Κέντρου Υγείας Σκιάθου με την ειδική κάψουλα στην οποία θα γίνει η διακομιδή του ασθενούς.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης για μία ακόμη φορά υποχρεώθηκε να κάνει χρέη οδηγού ασθενοφόρου και τραυματιοφορέα, ελλείψει προσωπικού στο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Δευτέρα είχε πραγματοποιηθεί και άλλη αεροδιακομιδή ηλικιωμένου ασθενούς με κορονοϊό. Χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών η επιχείρηση, η οποία έληξε πρωινές ώρες της Τρίτης, είχε αίσια αποτελέσματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου