ΤΟΠΙΚΑ

Ελάχιστα ξενοδοχεία ανοιχτά στον Βόλο

ελάχιστα-ξενοδοχεία-ανοιχτά-στον-βόλ-799149

Τέσσερα μόνο λειτουργούν στον Βόλο στη διάρκεια του δεύτερου lockdown

Τέσσερα μόλις ξενοδοχεία έχουν παραμείνει ανοιχτά στον Βόλο στη διάρκεια του δεύτερου lockdown, παρ’ ότι κάποια ανοιγοκλείνουν ανάλογα με τις συνθήκες, με τη συντριπτική πλειονότητα να παραμένει κλειστή, λόγω των περιοριστικών μέτρων στη μετακίνηση.

Συγκεκριμένα, σε λειτουργία βρίσκονται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, τα ξενοδοχεία Domotel Xenia Volos, Hotel Nefeli, Κυψέλη και Ιάσων, για την εξυπηρέτηση των ελάχιστων επισκεπτών του Βόλου, που βρίσκονται στην περιοχή είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για λόγους υγείας.

Σε μια περίοδο που κατά κανόνα χαρακτηρίζονταν ως ιδιαίτερα ευνοϊκή για τον ξενοδοχειακό κλάδο, με δεκάδες επισκέπτες να επιλέγουν τη Μαγνησία ως δημοφιλή προορισμό για χειμερινές διακοπές και εορταστικές αποδράσεις, ήταν αδιανόητο να υπάρχουν κλειστά ξενοδοχεία με τα Χριστούγεννα σε απόσταση αναπνοής.

Πρωτόγνωρες οι καταστάσεις που καλούνται να διαχειριστούν οι ξενοδόχοι, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν κυκεώνα προβλημάτων, που όμοιά τους δεν είχαν συναντήσει κατά το παρελθόν.

«Με την απαγόρευση να μη γνωρίζουμε πότε θα ανασταλεί, δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία, όπως είπαμε από την αρχή. Εξυπακούεται ότι η κατάσταση είναι δραματική», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης.

Ένα ακόμη πλήγμα χαρακτηρίζουν, στο μεταξύ, οι ξενοδόχοι, την κυβερνητική απόφαση να μην λειτουργήσουν τα εστιατόρια των ξενοδοχείων, κατά την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα, εξάλλου, με την επίσημη ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τις παραπάνω ημερομηνίες, θα επιτρέπεται μόνον η υπηρεσία σερβιρίσματος στο δωμάτιο, για τους διαμένοντες.

Επιστολή διαμαρτυρίας εξέδωσε για το συγκεκριμένο θέμα η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, ζητώντας μέτρα στήριξης, ενώ υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους, ότι είναι αδιανόητο να παραμένουν ανοιχτά τα ξενοδοχεία και να μην έχουν κλείσει με κρατική εντολή, λαμβανομένων υπόψη των περιοριστικών μέτρων, που συνεπάγονται μηδενική επισκεψιμότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου