ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε επιχειρήσεις του Βόλου [εικόνες]

πρωτότυπα-χριστουγεννιάτικα-δέντρα-797234

Ελατο με ελαστικά αυτοκινήτων δημιούργησε ο Νίκος Μπέτας – Με 25άρια στόλισε το δέντρο της η Μαρία Θώμου

Μπορεί η σκιά της πανδημίας του κορονοϊού να έχει σκεπάσει κάθε λειτουργία της πόλης και ο Βόλος εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων να υπολειτουργεί, ορισμένοι όμως επιχειρηματίες δεν το βάζουν κάτω. Κόντρα στη «μαυρίλα» στόλισαν χριστουγεννιάτικα δέντρα και επιπλέον επιστράτευσαν όλη τη φαντασία τους για να παρουσιάσουν κάτι πρωτότυπο…

Οπως το κέντρο ελαστικών του Νίκου Μπέτα στη γέφυρα της Νέας Δημητριάδας. Τις τελευταίες ημέρες στο πεζοδρόμιο μπροστά από την επιχείρησή του έκανε την εμφάνισή του ένα διαφορετικό έλατο. Αποτελείται από ελαστικά αυτοκινήτων σε διάφορα μεγέθη, τα οποία βάφτηκαν σε πράσινο χρώμα και τοποθετήθηκαν το ένα πάνω στο άλλο στο σχήμα του παραδοσιακού έλατου. Τον «κορμό» του διακοσμούν στολίδια και στην κορυφή λουλούδια, ενώ το βράδυ ανάβουν χίλια φωτάκια για να το φωτίσουν.

«Είναι η πρώτη χρονιά που επιχειρούμε κάτι τέτοιο. Το κάναμε κόντρα στη μαυρίλα της εποχής και η αλήθεια είναι ότι συνάντησε θετική ανταπόκριση από τη γειτονιά. Περνά κόσμος και μας λέει ότι άλλαξε το σημείο», αναφέρει ο εμπνευστής του πρωτότυπου δέντρου Νίκος Μπέτας ο οποίος μάλιστα επιμελήθηκε την κατασκευή. «Με τα ελαστικά μπορείς να δώσεις ό,τι σχήμα θες. Κι εμείς δημιουργήσαμε ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Είμαστε από τις τυχερές επιχειρήσεις που εξακολουθούμε να είμαστε ανοιχτές για το κοινό. Μπορεί η κίνηση να μην είναι ίδια, είμαστε όμως ανοιχτά και αυτό παίζει ρόλο και στην ψυχολογία. Ερχεσαι σε επαφή με κόσμο, ξεφεύγεις. Υπάρχουν συνάδελφοι επιχειρηματίες που τους έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους και είναι σε δύσκολη κατάσταση», επισημαίνει ο κ. Μπέτας με ενσυναίσθηση για τους επιχειρηματίες που δέχονται το πλήγμα των μέτρων.

Οπως η Μαρία Θώμου ιδιοκτήτρια του τσιπουράδικου «Τράτα» το οποίο αν και κλειστό λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού δεν χάνει το χριστουγεννιάτικο πνεύμα του. «Είναι η πέμπτη χρονιά που στολίζουμε το δέντρο μας με μπουκαλάκια 25άρια τσίπουρου θέλοντας ειδικά φέτος να στείλουμε το μήνυμα ότι η ζωή δεν σταματά και ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Η εστίαση αυτή τη στιγμή δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα και θα ήθελα να απευθύνω έκκληση σε όλους για την τήρηση των μέτρων. Να είμαστε όλοι πιο υπεύθυνοι», σημειώνει η Μαρία Θώμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου