ΤΟΠΙΚΑ

Η ανακύκλωση πάει… παραλία στον Δήμο Βόλου

η-ανακύκλωση-πάει-παραλία-στον-δήμο-79723

Αρχίζουν από Δευτέρα εργασίες καθαρισμού, κοπή χόρτων, τοποθέτηση ομπρελών και επισκευές στις παραλίες του Δήμου Βόλου

Σε αυτοψία στις παραλίες της περιοχής των Αλυκών από τα Πευκάκια έως και τον Σωρό προχώρησε χθες το πρωί κλιμάκιο του τμήματος Τουρισμού του Δήμου Βόλου με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τάσο Μπατζιάκα, συνοδεία του προέδρου του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέων Παγασών Κωνσταντίνου Βιδανόπουλου.

Καταγράφτηκαν ελλείψεις και ανάγκες για συγκεκριμένες παρεμβάσεις που δρομολογούνται από την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και σταδιακά ξεκινά η οργάνωση των παραλιών του Δήμου Βόλου με στόχο την 1η Ιουνίου τα πάντα να είναι έτοιμα. Το ξεχωριστό φέτος είναι ότι στις ακτές θα υπάρχουν και χρωματιστοί κάδοι ανακύκλωσης για χαρτιού, γυαλιού, αλουμινίου και πλαστικού με στόχο να διατηρηθούν καθαρές οι ακτές.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές μεταξύ των αντιδημάρχων Τοπικής Ανάπτυξης Εμπορίου και Τουρισμού, Τάσου Μπατζιάκα, Τεχνικών Υπηρεσιών Θάνου Θεοδώρου, Καθαριότητας, Γιώργου Πράττου και Πρασίνου Αποστόλη Μαλαματίνη, αποφασίστηκε το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί για την οργάνωση των ακτών.

Σύμφωνα με τον κ. Μπατζιάκα, οι υπηρεσίες θα ξεκινήσουν από τις Αλυκές και τον Αναυρο από την ερχόμενη Δευτέρα, με καθαρισμό και κοπή χόρτων και στη συνέχεια παρεμβάσεις θα γίνουν στο σύνολο των ακτών στα διοικητικά όρια του Δήμου Βόλου.

Πέρα από την καθαριότητα και την κοπή των χόρτων θα γίνουν επισκευές σε ντουζιέρες και αποδυτήρια. Σήμερα στις ακτές σχεδόν σε όλα τα αποδυτήρια είτε δεν υπάρχουν πόρτες, είτε είναι σπασμένες, ενώ από τις ντουζιέρες έχουν κλαπεί διάφορα εξαρτήματα, όπως βάνες και κεφαλές ντους.

Παράλληλα με τις παρεμβάσεις θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των πύργων των ναυαγοσωστών και η τοποθέτηση συνολικά 500 ομπρελών σε αποστάσεις μεταξύ τους προκειμένου να διασφαλίζεται η απαιτούμενη κοινωνική απόσταση και στις παραλίες.

Κάδοι ανακύκλωσης

Φέτος η ανακύκλωση πάει… παραλία. Σύμφωνα με τον κ. Μπατζιάκα σε 11 ακτές του Δήμου Βόλου θα τοποθετηθούν συστοιχίες κάδων ανακύκλωσης για χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο και πλαστικό που προμηθεύτηκε το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος Βόλου και φυλάσσονται στο Μηχανοστάσιο.

Πρόκειται για καλαίσθητους μικρούς κάδους σε διαφορετικό χρώμα ο καθένας που θα τοποθετηθούν στις παραλίες με στόχο την ενίσχυση της ιδέας της ανακύκλωσης και στις παραλίες και τη διατήρηση των ακτών καθαρών.

Συστήματα πρόσβασης για ΑμεΑ

Οπως πρόσθεσε ο κ. Μπατζιάκας ταυτόχρονα θα ξεκινήσει και η εγκατάσταση του συστήματος SeaTrack στην παραλία του Αναύρου, προκειμένου και τα άτομα με κινητικές αναπηρίες να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στη θάλασσα.

Αντίστοιχα συστήματα και διάδρομοι αναμένεται να τοποθετηθούν και σε άλλες παραλίες του Δήμου, όπως στις Αλυκές και τη Ν. Αγχίαλο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου