ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση του Δικτύου για τους αγώνες στα μεταλλεία χρυσού

εκδήλωση-του-δικτύου-για-τους-αγώνες-σ-796558

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα την ερχόμενη Δευτέρα 15 Απρίλη, στις 8μμ, στο Χώρο Κινημάτων – Στέκι Μεταναστών (Ιωλκού 33, Βόλος) διοργανώνει εκδήλωση με θέμα τους αγώνες των τοπικών κοινωνιών κατά των καταστροφικών επιπτώσεων των μεταλλείων χρυσού.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την προβολή της ταινίας του Γιάννη Καρυπίδη «Άπληστον Κέρδος», που προβλήθηκε τον περασμένο μήνα στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και αναφέρεται στους αγώνες κατά του χρυσού των κατοίκων της Χαλκιδικής, του Έβρου, της Ροδόπης, του Κιλκίς, καθώς και των ανάλογων αγώνων των κατοίκων περιοχών της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, όπου οι πολυεθνικές εταιρείες προσπαθούν να στήσουν σύγχρονα χρυσωρυχεία καταστρέφοντας για δεκαετίες το περιβάλλον και δηλητηριάζοντας ολόκληρες γενιές ανθρώπων.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση. Την συζήτηση θα ανοίξουν ο Τόλης Παπαγεωργίου, ο άνθρωπος που από το 1997 έχει αφιερωθεί ολοκληρωτικά στον αγώνα κατά των χρυσωρυχείων στην Ελλάδα και ο σκηνοθέτης της ταινίας Γιάννης Καρυπίδης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου