ΤΟΠΙΚΑ

Στο Αστυνομικό Τμήμα μαθητές για κατάληψη

στο-αστυνομικό-τμήμα-μαθητές-για-κατά-796541

Σε μια περίοδο αυξημένης φόρτισης και εντατικού διαβάσματος, ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων, κλήση να παρουσιαστούν σε Αστυνομικό Τμήμα σχετικά με την κατάληψη της σχολικής τους μονάδας, τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχουν λάβει μαθητές μέλη του 15μελους συμβουλίου του 1ου Λυκείου Ν. Ιωνίας.

Η αρχή για τις καταθέσεις γίνεται από σήμερα, με τους πρώτους μαθητές να έχουν κληθεί να παρουσιαστούν και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που περιήλθαν σε γνώση της διοίκησης της Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι μαθητές έχουν κληθεί να καταθέσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Ν. Ιωνίας, το οποίο ανέλαβε προκαταρκτική εξέταση, μετά από εισαγγελική παραγγελία, για την κατάληψη του σχολείου τους, στην έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσε καταγγελία, στην οποία είχαν προχωρήσει δύο γονείς του σχολείου.

Η καταγγελία φαίνεται ότι είχε κατατεθεί από γονείς, μετά από επεισόδιο που είχε σημειωθεί στο υπό κατάληψη Λύκειο, μεταξύ μαθητών και εξωσχολικών ατόμων.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Σωκρ. Σαβελίδης ενημέρωνε χθες ότι στην πλειοψηφία τους τα μέλη του 15μελους συμβουλίου είναι μαθητές της Γ’ Λυκείου και κατά συνέπεια βρίσκονται αντιμέτωποι με το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων. «Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, με μεγάλη ψυχολογική φόρτιση και κούραση, για να αντιμετωπίσουν και τέτοιου είδους καταστάσεις», ανέφερε, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στο Α.Τ. Νέας Ιωνίας θα μεταβούν μέλη της διοίκησης της ΕΛΜΕ, προκειμένου να ζητήσουν να παγώσει η διαδικασία των κλήσεων των μαθητών προσωρινά.

Το θέμα πρόκειται θα τεθεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ την ερχόμενη Δευτέρα.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου