ΤΟΠΙΚΑ

«Εφυγε» ο Κώστας Κανταρτζής, πρώην πρόεδρος εργαζομένων στην ΤΕΟΚΑΡ

εφυγε-ο-κώστας-κανταρτζής-πρώην-πρό-79567

Την απώλεια ενός δυναμικού ανθρώπου που με την πορεία του σημάδεψε το τοπικό συνδικαλιστικό κίνημα, τη δεκαετία του 1980, θρηνεί η Μαγνησία. Πρόκειται για τον Κώστα Κανταρτζή, από το Αερινό.

Ο Κώστας Κανταρτζής άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 71 χρόνων. Ταλαιπωρήθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια από σοβαρό πρόβλημα υγείας. Το τελευταίο διάστημα η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί, με αποτέλεσμα να «καταλήξει» βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, παλιούς φίλους και συναγωνιστές στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Ο εκλιπών υπηρέτησε με πάθος και αγωνιστικότητα τα πιστεύω του. Προερχόταν από τις τάξεις της ΠΑΣΚΕ και είχε συνδέσει το όνομά του με την αυτοκινητοβιομηχανία «ΤΕΟΚΑΡ». Διατέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο και έδωσε μνημειώδεις μάχες προκειμένου να μην μπει λουκέτο. Συμμετείχε επίσης στην ιστορική απεργία πείνας συνδικαλιστών που είχε γίνει στον Βόλο τη δεκαετία του ’80.

Για πολλά χρόνια εκλεγόταν στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ, ενώ ήταν από τα πλέον ενεργά και μαχητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή του Βελεστίνου.

Τα τελευταία χρόνια διατηρούσε πρατήριο καυσίμων στο Αερινό και το καφενείο του χωριού.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο, στις 4 το απόγευμα, στο Αερινό.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και το taxydromos.gr, εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου