ΤΟΠΙΚΑ

Αφέθηκε ελεύθερος για τη ληστεία σε φαρμακείο στη Ν. Ιωνία

αφέθηκε-ελεύθερος-για-τη-ληστεία-σε-φα-792827

Εισέβαλε σε φαρμακείο στη Νέα Ιωνία για ποσό μόλις 10 ευρώ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο 30χρονος, που συνελήφθη την περασμένη Κυριακή για ληστεία σε φαρμακείο στη Νέα Ιωνία, με λεία ποσό μόλις 10 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στον ανακριτή Βόλου για να απολογηθεί για τις πράξεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες, επέμεινε στους αρχικούς του ισχυρισμούς ότι δεν απείλησε τον φαρμακοποιό και δεν διέπραξε ληστεία.

Ο 30χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι όταν επισκέφτηκε το φαρμακείο είχε στα χέρια του άυλη συνταγογράφηση για να πάρει το φάρμακό του.

«Ο φαρμακοποιός μού έδωσε το ποσό των 10 ευρώ και μου ζήτησε να φύγω. Μου είπε ότι δεν είχε το φάρμακό μου και με παρότρυνε να πάω αλλού», είπε ακόμη.

Σε βάρος του επιβλήθηκαν οι όροι εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγυοδοσίας 1.000 ευρώ.

Ο 61χρονος ιδιοκτήτης του φαρμακείου έζησε στιγμές τρόμου, όταν την περασμένη Κυριακή στις 22:15 ο κατηγορούμενος εισέβαλε στην επιχείρησή του, ενώ είχε κόψει η κίνηση και ετοιμαζόταν να κλείσει.

«Κρατάω σιδερικό, μη χρειαστεί να το βγάλω. Δώσε μου τις εισπράξεις», φέρεται να φώναζε ο 30χρονος.

Ο 61χρονος νόμιζε στην αρχή ότι επρόκειτο για πλάκα. Κοίταξε διερευνητικά τον νεαρό μήπως ήταν κάποιος γνωστός και του είπε να αφήσει τα αστεία και να του πει τι ήθελε.

Ομως, ο 30χρονος συνέχισε: «Βλέπεις να αστειεύομαι; Θα βγάλω το σιδερικό».

Ο φαρμακοποιός έκανε νόημα στη βοηθό του να πάει σε άλλο χώρο για να προστατευθεί και έδωσε στον δράστη το ποσό των 10 ευρώ που είχε αφήσει στην ταμειακή του.

Ο 30χρονος πήρε τα χρήματα και έφυγε πεζή, όμως δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί, όταν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ τον περικύκλωναν.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε γρήγορα για τη ληστεία και κινητοποιήθηκε αστραπιαία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου