ΤΟΠΙΚΑ

Συμμορίες ρήμαζαν σπίτια ηλικιωμένων στον Βόλο

συμμορίες-ρήμαζαν-σπίτια-ηλικιωμένω-805138

To δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου στον Βόλο – Η εξιχνίαση τριών ληστειών στις 20 Νοεμβρίου αποκάλυψε πληθώρα καταγγελιών μοναχικών γυναικών

Πληθώρα καταγγελιών ακολούθησε μετά την εξιχνίαση τριών ληστειών σε βάρος μοναχικών ηλικιωμένων γυναικών σε Βόλο και Νέα Ιωνία τον Νοέμβριο. Από τα στοιχεία της περαιτέρω αστυνομικής προανάκρισης φαίνεται να προκύπτει ότι το δίμηνο Οκτωβρίου- Νοεμβρίου δρούσαν στην πόλη δύο συμμορίες ληστών, οι οποίοι επιτίθονταν σε ηλικιωμένες γυναίκες και άρπαζαν χρήματα, κοσμήματα και αντικείμενα αξίας, άλλοτε χρησιμοποιώντας βία, άλλοτε όχι, ανάλογα με τα εμπόδια που συναντούσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Βόλου άσκησε ποινική δίωξη για ληστείες κατά συρροή και κατά συναυτουργία κατά τριών ατόμων της μίας σπείρας, από την οποία έχει ταυτοποιηθεί το ένα άτομο και παράλληλα, διέταξε προκαταρκτική εξέταση με ανωμοτί καταθέσεις για τη δεύτερη με δύο ταυτοποιημένους δράστες.

Η τελευταία αφορά στην εξιχνίαση που έγινε στις 20 Νοεμβρίου. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ανακοίνωνε τότε την εξιχνίαση τριών ληστειών στον Βόλο και τη Νέα Ιωνία με την ταυτοποίηση δύο δραστών, που φέρονται να είναι Ρομά, ηλικίας 40 και 44 ετών.

Η δημοσιοποίησε όμως, της υπόθεσης φαίνεται ότι αποκάλυψε και άλλες καταγγελίες. Οι αποκαλύψεις διαδέχτηκαν η μία την άλλη. Συνολικά έγιναν άλλες περίπου 7 καταγγελίες από ηλικιωμένες γυναίκες. Κάποιες από αυτές είχαν βιώσει ανείπωτο τρόμο και φόβο, όταν έτυχε να ξυπνήσουν από θόρυβο μεταμεσονύχτιες ώρες.

Τα στοιχεία δράσης των ληστών παρέπεμπαν ωστόσο σε διαφορετικές ομάδες, που είχαν βάλει στόχο σπίτια γυναικών, που είναι μόνες και λόγω του προχωρημένου της ηλικίας ανήμπορες να αντιδράσουν.

Οι δράστες έμπαιναν στα σπίτια τους παραβιάζοντας τα παντζούρια και σπάζοντας τα τζάμια από τα παράθυρά τους. Στη συνέχεια ακινητοποιούσαν τις ηλικιωμένες με τη χρήση βίας και άρπαζαν τα χρυσαφικά τους και τα οικονομικά τους αποθέματα. Όταν συναντούσαν αντιδράσεις, δεν δίσταζαν να φιμώνουν τις γυναίκες, να τις απειλούν ή να ασκούν και βία.

Ολο αυτό το χρονικό διάστημα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ερευνούσε καταγγελίες και εξέταζε τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες υποθέσεις. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου.

Η εξιχνίαση που αποκάλυψε τον τρόμο

Οι δύο Ρομά τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Οκτωβρίου και της 8ης Νοεμβρίου, διέρρηξαν δύο φορές την οικία ηλικιωμένης και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από την κατοχή της συνολικά 2.070 ευρώ και -2- χρυσές λίρες.

Αντίστοιχα πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Οκτωβρίου διέρρηξαν σπίτι ηλικιωμένης και με τη χρήση βίας αφαίρεσαν από το λαιμό και τo χέρι της διάφορα κοσμήματα – χρυσαφικά, ενώ από το χώρο του σπιτιού άρπαξαν 220 ευρώ.

Τέλος, τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Οκτωβρίου διέρρηξαν σπίτι ηλικιωμένης και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου