ΤΟΠΙΚΑ

Εργατικό Κέντρο Βόλου: Χρονιά επαγρύπνησης και πάλης το 2021

εργατικό-κέντρο-βόλου-χρονιά-επαγρύπ-791831

Ως χρονιά επαγρύπνησης και πάλης χαρακτηρίζει η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου το 2021, στο μήνυμά της για το νέο έτος.

Αναλυτικά, στο μήνυμα της Διοίκησης αναφέρονται τα εξής:

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου, για το Νέο Έτος, εύχεται στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους Υγεία, προσωπική και οικογενειακή, προκοπή και καλύτερες μέρες.

Οι καλύτερες μέρες δεν πρόκειται, όμως, να ’ρθούν μόνο με τις ευχές. Χρειάζεται όλοι να παραμείνουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να πάρουμε πίσω εκείνα που μας άρπαξαν, κορυφώνοντας την επίθεσή τους στα εργατικά δικαιώματα, με πρόσχημα την υγειονομική κρίση.

Το 2020 ήταν χρονιά πρωτοφανούς εργασιακής καί οικονομικής καταβύθισης. Την μακρά περίοδο των μνημονίων διαδέχθηκε η βολική για την Κυβέρνηση, τους Βιομήχανους και τους επιχειρηματικούς Ομίλους πανδημία του covid 19, που οδήγησε στη γιγάντωση της ανεργίας, τον μαρασμό ολόκληρων Κλάδων, με εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους μας θύματα, και στην ολοκληρωτική απώλεια των εργατικών δικαιωμάτων μας.

Αυτές τις ανοιχτές πληγές έχουμε να αντιμετωπίσουμε και να κλείσουμε το 2021.

Αρνούμαστε να γίνουμε εμείς ξανά τα θύματα μιάς κρίσης, με επιλεκτικές πάντοτε τις συνέπειες. Οι εργαζόμενοι αρκετά πλήρωσαν μέχρι σήμερα. Καιρός να πληρώσουν και εκείνοι που πλούτισαν και πλουτίζουν σε βάρος μας, αδιαφορώντας για την κατάντια τού Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την εμπορευματοποίηση του ανθρώπινου πόνου, για την απαξίωση της Δημόσιας δωρεάν Παιδείας.

Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση και όσους προσδοκούν ότι οι εργαζόμενοι, με φόβητρο τα μέτρα για τον κορωνοϊό, θα φιμωθούν και θα σκύψουν το κεφάλι, αποδεχόμενοι στωϊκά τα νέα ληστρικά νομοσχέδια και τις εργατοκτόνες εκθέσεις εμπνεύσεως Πισσαρίδη, ότι πλανώνται πλάνην οικτρά.

Το 2021 θα είναι χρονιά επαγρύπνησης και πάλης, για να πέσουν οι μάσκες και οι εργαζόμενοι να αναπνεύσουν ελεύθερα. Θα είναι, όμως, και χρονιά απόδοσης ευθυνών, σ’ εκείνους που ενσυνείδητα μας οδήγησαν ως εδώ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου