ΤΟΠΙΚΑ

Εργατικό Κέντρο Βόλου: Μα δεν τους… covi (d) καθόλου;

εργατικό-κέντρο-βόλου-μα-δεν-τους-covi-d-κ-813401

Σχετικά με την τοποθέτηση κοντέινερ για τη διεξαγωγή τεστ κορονοϊού στην αυλή του κτηρίου του ΕΦΚΑ Βόλου, από την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Απορίας άξιον είναι το πώς σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι της 5ης ΥΠΕ και τοποθέτησαν το κοντέινερ για τη διεξαγωγή τεστ κορωνοϊού εντός της κοινής εισόδου στην αυλή του κτηρίου και ακριβώς δίπλα στην είσοδο της πτέρυγας, στην οποία στεγάζονται οι Διοικητικές Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στον Βόλο!

Και είναι απορίας άξιο γιατί ενώ ο ρόλος μιάς Υγειονομικής Υπηρεσίας, ιδίως αυτήν την περίοδο της πανδημικής κρίσης, είναι ακριβώς η ελαχιστοποίηση του κινδύνου διασποράς τού ιού, πρωτίστως λόγω συνωστισμού, με τη συγκεκριμένη, άστοχη επιλογή της, αυτή έπραξε το ακριβώς αντίθετο!

Αυτό έχει ως συνέπεια να επαυξάνεται ο κίνδυνος διασποράς, λόγω της εγγύτητας επαφής των αναμενόντων να κάνουν το τεστ (κι εν δυνάμει θετικών στον ιό), τόσο με τους προσερχόμενους στον ΕΦΚΑ για τις συναλλαγές τους, όσο και με τους υπαλλήλους των διοικητικών υπηρεσιών του.

Και όμως! Χώρος καταλληλότερος, που πληροί τους υγειονομικούς όρους ασφαλείας, υπάρχει, εντός του κτηρίου, στη νότια πλευρά του προς τον ΟΣΕ, όπου στεγάζονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της 5ης ΥΠΕ και όπου, έως προσφάτως, γίνονταν τα τεστ για τον κορωνοϊό! Τί, τάχα, σκέφτηκαν και επέλεξαν οι αρμόδιοι τον…συγχρωτισμό!

Γιατί απαξίωσαν την ίδια τους τη Μονάδα, προκαλώντας τεράστια προβλήματα, με την τριτοκοσμική αυτή, πολύ επικίνδυνη επιλογή τους;

Φρονούμε πως θα ήταν καλύτερο να διορθώσουν τώρα το υπηρεσιακό ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ λάθος τους, πριν κληθούν ύστερα να πληρώσουν τα επίχειρα των (επικίνδυνων για πολύ κόσμο) επιλογών τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου