ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο Πρωτοδικείο για τα Αστέρια Αγριάς

ολοκληρώθηκε-η-συζήτηση-στο-πρωτοδικ-787654

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Πρωτοδικείο Βόλου η συζήτηση για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν κάτοικοι της περιοχής Αστέρια Αγριάς εναντίον της ΔΕΥΑΜΒ, ζητώντας την αλλαγή χωροθέτησης του αντλιοστασίου ακαθάρτων που κατασκευάζεται εκεί.

Επίσης, συζητήθηκε η αίτηση των κατοίκων με την οποία ζητούν την ανάκληση της απόφασης για συνέχιση των εργασιών και έκδοση νέας προσωρινής διαταγής διακοπής των εργασιών.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι υποστήριξαν τις αιτήσεις τους επικαλούμενοι δύο τελεσίδικες εφετειακές αποφάσεις Δικαστηρίων για ανάλογα θέματα, έγγραφα του Υπουργείου Περιβάλλοντος με τα οποία, όπως ισχυρίστηκαν, φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Δημοσίων Υπαλλήλων – Αστέρια Αγριάς και ως εκ τούτου οι εργασίες της ΔΕΥΑΜΒ συνιστούν καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας.

Επίσης, υποστήριξαν ότι το κατεπείγον της συζήτησης οφείλεται στο γεγονός ότι τα έργα της ΔΕΥΑΜΒ στην Αγριά βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο δικηγόρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αντώνης Ξηρός, υποστήριξε ότι τυχόν απόφαση για νέα χωροθέτηση του αντλιοστασίου θα θέσει σε κίνδυνο το μεγάλο και σημαντικό αυτό έργο, αφού οι προθεσμίες για την ολοκλήρωσή του είναι πλέον ιδιαίτερα ασφυκτικές.

Ως μάρτυρες εξετάστηκαν από την πλευρά των κατοίκων η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας και από τη ΔΕΥΑΜΒ, ένας υπηρεσιακός παράγοντας.

Το Δικαστήριο θα εκδώσει αύριο Παρασκευή την απόφαση για την αίτηση ανάκλησης της απόφασης για άρση της προσωρινής διαταγής διακοπής των εργασιών.

Η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδοθεί σε έναν μήνα περίπου, ενώ και οι δύο πλευρές –κάτοικοι και ΔΕΥΑΜΒ- θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι τη Δευτέρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου