ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Δημάρχων όλης της Θεσσαλίας στη Ζαγορά

συνάντηση-δημάρχων-όλης-της-θεσσαλία-787631

Στη Ζαγορά αναμένεται να συναντηθούν οι δήμαρχοι της Θεσσαλίας, σε ημερομηνία που δεν έχει οριστικοποιηθεί επί του παρόντος, αλλά τοποθετείται χρονικά μέσα στον Οκτώβριο. Η επόμενη αποκεντρωμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ Θεσσαλίας, θα «φιλοξενηθεί» στο ανατολικό Πήλιο μετά την αντίστοιχη που πραγματοποιήθηκε στη Σκόπελο το προηγούμενο διάστημα.

Τα μέλη της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων θα επισκεφθούν τη Ζαγορά στη διάρκεια του Οκτωβρίου, προκειμένου να αναπτύξουν το θέμα του συνεργατισμού, με επίκεντρο το συνεταιριστικό κίνημα και την αναγκαιότητά του στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός, επεσήμανε ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η ημερομηνία διεξαγωγής της συνεδρίασης, έχει ενημερωθεί σχετικά η δημοτική αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, ενώ πρόσθεσε ότι θα συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς και όσοι δραστηριοποιούνται στο συνεργατισμό και τις νέες συνεταιριστικές μορφές του πρωτογενή τομέα, προκειμένου να μεταφέρουν την εμπειρία τους πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ τόνισε ότι η παραπάνω διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο των αποκεντρωμένων συνεδριάσεων που πραγματοποιούνται και θα «φιλοξενηθεί» στη Ζαγορά, μια περιοχή η οποία διαθέτει «ένα ισχυρό συνεταιριστικό κίνημα και προϊόντα όπως το μήλο της Ζαγοράς τα οποία έχουν ονομασία προέλευσης και κατά συνέπεια θεωρώ ότι είναι ο καταλληλότερος χώρος» επισημαίνει ο ίδιος.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, Παναγιώτης Κουτσάφτης, υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικές οι συνεδριάσεις της ΠΕΔ που πραγματοποιούνται περιφερειακά, διότι δίνουν στους δημάρχους της κάθε περιοχής τη δυνατότητα να αναδείξουν τοπικά ζητήματα και να συζητήσουν παράλληλα θέματα που αφορούν την κάθε περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η αποκεντρωμένη συνεδρίαση της ΠΕΔ που πραγματοποιήθηκε στη Σκόπελο είχε ως θεματικό επίκεντρο την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, ενώ ταυτόχρονα συζητήθηκαν όλα τα επιμέρους θέματα που απασχολούν την κάθε περιοχή.

«Ο στόχος μας είναι, μέσα από αυτές τις αποκεντρωμένες συνεδριάσεις, αφενός να αναδείξουμε την περιφερειακή διάσταση της ΠΕΔ, τη στήριξη όλων των δήμων, την όσμωση μεταξύ των δημάρχων όλης της περιφέρειας. Από την πλευρά μας, μέσα από αυτές τις συνεδρίες, αναδεικνύουμε ένα κυρίαρχο τοπικό ζήτημα με ευρύτερες διαστάσεις, όπως ο συνεργατισμός για τη Ζαγορά, και η ακτοπλοϊκή σύνδεση για τη Σκόπελο που πήγε καλά και προχωράμε» υπογράμμισε ο κ Κωτσός, επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά, ότι στόχος είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της κάθε περιοχής.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου