ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτισσα η αριστούχος των Μηχανικών Χωροταξίας του Π.Θ.

βολιώτισσα-η-αριστούχος-των-μηχανικώ-808838

Βολιώτισσα η αριστούχος απόφοιτη του τμήματος μηχανικών χωροταξίας, πολεοδομίας και περιφερειακής ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που βραβεύτηκε χθες, στη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του τμήματος, στο Πεδίο του Αρεως.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η Κυριακή Σταυρίδου, αποφοίτησε με βαθμό 8,55 από το τμήμα μηχανικών χωροταξίας, εκπληρώνοντας ένα όνειρό της. Είναι απόφοιτος του 5ου Γενικού Λυκείου Βόλου και όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η συγκεκριμένη σχολή ήταν η πρώτη της επιλογή. «Ηταν επιλογή ζωής και πήρα γνώσεις και εφόδια. Είναι πολύ χαρούμενη που αποφοιτώ από το συγκεκριμένο τμήμα που μου έδωσε πολλά εφόδια να συνεχίσω. Η σχολή έχει πολύ καλές προοπτικές για τους αποφοίτους», ανέφερε η ίδια, τονίζοντας ότι επόμενος στόχος είναι ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο εξωτερικό και στη συνέχεια η αναζήτηση θέσης στην αγορά εργασίας πάνω στο αντικείμενο που σπούδασε.

Η Κυριακή Σταυρίδου πέρα από το πτυχίο της παρέλαβε και βραβείο ως αριστούχος απόφοιτη του τμήματος, ενώ παράλληλα ήταν εκείνη που διάβασε τον όρκο.

Επιστροφή στα αμφιθέατρα μετά από 18 χρόνια

Μετά από 18 χρόνια επέστρεψε στα αμφιθέατρα για να παρακολουθήσει πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο «Ευρωπαϊκές σπουδές στην περιφερειακή ανάπτυξη».

Ο Σπυρίδωνας Ιατρόπουλος

Ο λόγος για τον 47χρονο εργαζόμενο στην Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Βόλου Σπυρίδωνα Ιατρόπουλο, ο οποίος όχι μόνο παρέλαβε τον μεταπτυχιακό του τίτλο σπουδών, αλλά τον πήρε με βαθμό 9,02 άριστα.

Είναι απόφοιτος κοινωνιολογίας και εργάζεται στην Κοινωφελή τα τελευταία χρόνια. «Ηθελα να το κάνω τόσο για μένα όσο και για να με βοηθήσει περισσότερο στην εργασία μου. Δεν αποκλείω να συνεχίσω τις σπουδές μου και σε επόμενο επίπεδο», ανέφερε ο κ. Ιατρόπουλος, που χειροκροτήθηκε από την οικογένειά του, που έσπευσε να τον καμαρώσει με την τήβεννο.

Μεταπτυχιακή η κόρη του δημάρχου Αλοννήσου

Ανάμεσα στους μεταπτυχιακούς αποφοίτους και η κόρη του δημάρχου Αλοννήσου, Πέτρου Βαφίνη, Ιωάννα.

Η Ιωάννα Βαφίνη με τον πατέρα της, Πέτρο -  δήμαρχο Αλοννήσου και την οικογένειά της

Η Ιωάννα Βαφίνη, απόφοιτη της αρχιτεκτονικής Ξάνθης, έκανε το μεταπτυχιακό της στην «πολεοδομία – χωροταξία» στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και χθες παρέλαβε το πτυχίο της στην τελετή ορκωμοσίας. «Το διάστημα των σπουδών μου έμενα και εργαζόμουν στο Βόλο, παράλληλα με τα μαθήματα για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Τα καλοκαίρια πηγαινοερχόμουν. Ηταν δύσκολα, αλλά όταν κάτι σου αρέσει, μπορείς να το πετύχεις», ανέφερε τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να εργάζεται και ενδεχομένως να στοχεύσει και σε διδακτορικό.

Την Ιωάννα Βαφίνη, χειροκρότησε η οικογένειά της που ήρθε από την Αλόννησο για το σκοπό αυτό. «Υπερήφανος και συγκινημένος», δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού, Πέτρος Βαφίνης, εκφράζοντας την επιθυμία να επιστρέψει η κόρη του στο νησί και να εργαστεί για την ανάπτυξη του τόπου. «Αλλά πάλι τα ίδια τα παιδιά αποφασίζουν και είναι εκείνα που επιλέγουν το δρόμο τους», είπε ο κ. Βαφίνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου