ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτες γονείς στην Αττική για βοήθεια στους πυρόπληκτους

βολιώτες-γονείς-στην-αττική-για-βοήθε-787320

Άμεση και ικανοποιητική ήταν η ανταπόκριση γονέων, κηδεμόνων και μαθητών στο κάλεσμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Βόλου, για συγκέντρωση φαρμάκων που αφορούν στους πληγέντες, από τις πρόσφατες πυρκαγιές, στην Αττική. Έχοντας την συνεργασία της Κοινωνικής Μέριμνας, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, αρκετοί ήταν όσοι, είτε μεμονωμένα ως γονείς, είτε συλλογικά ως εκπρόσωποι συλλόγων γονέων, πήγαν στο Πνευματικό Κέντρο τα προηγούμενα 24ωρα, προκειμένου να παραδώσουν ένα ή περισσότερα από τα φάρμακα τα οποία είχαν ζητηθεί, από τους συντονιστές ιατρούς της Αττικής.

Με τη μέριμνα του Συλλόγου Φαρμακοποιών Μαγνησίας και εθελοντών, τα φάρμακα που προσφέρθηκαν από συμπολίτες, μαζί με τα προϊόντα που προσέφεραν οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί, συσκευάστηκαν σε κούτες και αποστέλλονται μέσω του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ώστε να προωθηθούν στοχευμένα στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας – Πικερμίου.

Είναι σημαντικό το γεγονός, ότι ακόμη και μετά τη λήξη της προθεσμίας που είχε δοθεί για την πρώτη προσφορά φαρμάκων, συμπολίτες πήγαιναν στα γραφεία της Κοινωνικής Μέριμνας στο Πνευματικό Κέντρο και προσέφεραν σκευάσματα, ενώ από την Ένωση Γονέων έγινε γνωστό, ότι η οποιαδήποτε άλλη συγκέντρωση οποιουδήποτε υλικού, θα γίνει στοχευμένα και θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Παράλληλα, συγκινητικό ήταν το ενδιαφέρον που επέδειξαν πολλά μέλη συλλόγων γονέων, τα οποία το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης ευχαριστεί, για την προσφορά χρημάτων, αίματος και άλλων χρήσιμων πραγμάτων, εφόσον οι ανάγκες εξακολουθήσουν να υπάρχουν σε τέτοιο βαθμό. Επίσης, η Ένωση ευχαριστεί τοπικούς φορείς και εθελοντικές ομάδες συμπολιτών, που πρότειναν συνεργασία, με στόχο τη βοήθεια των πυρόπληκτων.

Συνεργασία με την Ενωση Γονέων Ραφήνας – Πικερμίου

Σε επικοινωνία μεταξύ του προέδρου της Ένωσης Γονέων Βόλου Ηλία Κουτσερή και της προέδρου της Ένωσης Γονέων Ραφήνας – Πικερμίου κ. Νατάσας Γιάννου, γνωστοποιήθηκε η διάθεση προσφοράς των γονέων και μαθητών του Βόλου σε κάθε περίπτωση μελλοντικά. Παράλληλα, για όσους θέλουν να βοηθήσουν, όπως κοινοποιήθηκε στην τοπική Ένωση, ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου προχώρησε στο άνοιγμα ειδικού τραπεζικού λογαριασμού σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια στήριξης και ενίσχυσης των πυρόπληκτων. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 5186092291418, ΙΒΑΝ: GR20 0172 1860 0051 8609 2291 418, όνομα δικαιούχου Δήμος Ραφήνας -Πικερμίου.

Εθελοντές Βολιώτες γονείς

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Βόλου, πέρα από την Ένωση Γονέων Ραφήνας, συνεργάστηκε και με το Κέντρο Διαχείρισης Εθελοντών στην Νέα Μάκρη και γνωστοποίησε την προθυμία ανταπόκρισης ομάδας εθελοντών Βολιωτών γονέων, που ουσιαστικά τίθενται στη διάθεση των Υπηρεσιών και εκτός απροόπτου, το Σάββατο 4 Αυγούστου, θα μεταβούν στην Αττική για να προσφέρουν τη βοήθειά τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου