ΤΟΠΙΚΑ

Την προεδρία της Συνόδου των Πρυτάνεων ανέλαβε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

την-προεδρία-της-συνόδου-των-πρυτάνεω-786508

Πρόκληση η θέση του θεσσαλικού ΑΕΙ σε περίοδο νομοθετικών πρωτοβουλιών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Την προεδρία της Συνόδου των Πρυτάνεων ανέλαβε από την 1η Ιανουαρίου και για τους επόμενους τέσσερις μήνες το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Εως και τέλος Απριλίου το θεσσαλικό ΑΕΙ θα είναι ο επίσημος συνομιλητής του Υπουργείου Παιδείας εκπροσωπώντας τα Πανεπιστήμια της χώρας σε περίοδο ιδιαίτερα έντονη για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με νομοθετικές πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα.

Προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων θα είναι ο πρύτανης του Π.Θ. Ζήσης Μαμούρης και οι αντιπρυτάνεις του ιδρύματος στους τομείς αρμοδιότητάς τους ο καθένας θα εισηγούνται επί των ζητημάτων που προκύπτουν. Η ανάληψη της προεδρίας, αυτή τη φορά δεν θα συνοδευτεί και με φιλοξενία συνεδρίασης των πρυτάνεων των πανεπιστημίων της χώρας στην έδρα του Π.Θ. στον Βόλο, όπως έχει γίνει κατά το παρελθόν σε αντίστοιχες χρονικές συγκυρίες.

«Η συνεδρίαση της Συνόδου σημαίνει συμμετοχή τουλάχιστον 200 ατόμων που ακόμη κι αν τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι καλύτερα τους επόμενους μήνες θα είναι ρίσκο να φιλοξενήσουμε μία τέτοια διοργάνωση», σχολίασε ο κ. Μαμούρης ο οποίος θα αναλάβει χρέη «οικοδεσπότη» της συνεδρίασης διαδικτυακά.

Οπως ανέφερε ο κ. Μαμούρης κάθε χρόνο εκλέγονται τρία πανεπιστήμια που ανά τετράμηνο αναλαμβάνουν την προεδρεία της Συνόδου των Πρυτάνεων. Στο πρώτο τετράμηνο για το 2021 το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μπαίνει μπροστά.

«Είναι μία πρόκληση ιδίως στην τρέχουσα συγκυρία. Εχουμε μπροστά μας νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν στην ασφάλεια των πανεπιστημίων, στη διαμόρφωση των βάσεων των σχολών από τα τμήματα, στην ενεργοποίηση τριετών προγραμμάτων σπουδών, στη δομή της μεταλυκειακής εκπαίδευσης κι όλα αυτά εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού. Απαιτείται εγρήγορση, σωστός συντονισμός, ανάλυση και κρίση των ζητημάτων. Επιδιώκουμε τη στενή συνεργασία τόσο μεταξύ των μελών των Πανεπιστημίων της χώρας όσο και μεταξύ της Συνόδου των Πρυτάνεων και του Υπουργείου Παιδείας», ανέφερε ο πρύτανης του Π.Θ. Ζήσης Μαμούρης για τα επιπλέον καθήκοντα που ανέλαβε με την είσοδο του νέου χρόνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου