ΤΟΠΙΚΑ

270 εμβολιασμοί μέσα σε τρεις μέρες στο Νοσοκομείο Βόλου

270-εμβολιασμοί-μέσα-σε-τρεις-μέρες-στο-ν-784970

Με τις Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) να μετατρέπονται σε … Κινητά Εμβολιαστικά Κέντρα ξεκινά τις επόμενες μέρες στον Βόλο ο εμβολιασμός στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και κοινωνικής πρόνοιας, εμβολιασμός που ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα ήδη στις δομές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως σήμερα θα οριστικοποιηθεί, αν η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα μεταβεί αύριο Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη στον Βόλο προκειμένου να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο Γηροκομείο Βόλου, ενώ θα ακολουθήσει το Γηροκομείο Καναλίων. Εκτός από τους τρόφιμους των Ιδρυμάτων θα εμβολιαστεί και το προσωπικό, όσοι δηλαδή θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ελευθερία», αφού όπως είναι γνωστό ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός.

Σύμφωνα με χρονοδιάγραμμα του ΕΟΔΥ οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, δηλαδή μέχρι και 17 Ιανουαρίου.

Οι τρόφιμοι ή οι εργαζόμενοι που ενδεχομένως θα έχουν ενδοιασμούς και εργάζονται ή διαμένουν σε δομές και δε θα θελήσουν να εμβολιαστούν σε αυτή τη φάση, θα μπορούν να έχουν προτεραιότητα στη συνεχεία, εάν αλλάξουν γνώμη και θελήσουν να εμβολιαστούν, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Στην περίπτωση του Βόλου οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν δηλώσει σε ποσοστό 90% τη διάθεση να συμμετάσχουν στον εμβολιασμό.

Στο πλαίσιο πάντως της ενημέρωσης προκειμένου να πειστούν να συμμετέχουν στον εμβολιασμό οι ηλικιωμένοι του ιδρύματος αλλά και το προσωπικό, πριν από λίγες μέρες τον εξωτερικό χώρο του Γηροκομείου Βόλου πραγματοποιήθηκε ομιλία του Ευθύμιου Τσάμη, ιατρού και προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του Covid – 19. Ο ομιλητής αφού ενημέρωσε το προσωπικό για τον εμβολιασμό, δέχτηκε και απάντησε σε ερωτήσεις του προσωπικού του Ιδρύματος. Στην ενημέρωση, που πραγματοποιήθηκε την ώρα της αλλαγής βάρδιας ήταν παρόντες επίσης εκπρόσωποι του Δ.Σ. και του Φιλανθρωπικού Σωματείου του Γηροκομείου Βόλου, οι οποίοι και ευχαρίστησαν τον κ. Τσάμη για την πρωτοβουλία.

270 εμβολιασμοί στο Αχιλλοπούλειο

Στο μεταξύ μέχρι χθες το απόγευμα στο Αχλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου είχαν εμβολιαστεί 270 υγειονομικοί, γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό.

Υπολογίζεται πως μέχρι αύριο Τρίτη 12 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός του προσωπικού του Αχιλλοπουλείου, για να ακολουθήσει ο εμβολιασμός των υγειονομικών των Κέντρων Υγείας του νομού. Κάθε φιαλίδιο του εμβολίου της Pfizer εμπεριέχει πέντε δόσεις. Κάθε τέσσερις μέρες το Αχιλλοπούλειο προβλέπεται να προμηθεύεται νέες ποσότητες εμβολίων. Ημερησίως ο προγραμματισμός προβλέπει τη διενέργεια 50 εμβολιασμών σε έκαστη από τις δύο βάρδιες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου