ΤΟΠΙΚΑ

Πυρετός συσκέψεων στο Νοσοκομείο Βόλου πριν την «Ελευθερία»

πυρετός-συσκέψεων-στο-νοσοκομείο-βόλ-793352

Ασκηση προσομοίωσης τις επόμενες μέρες στο Αχιλλοπούλειο

«Πυρετός» συσκέψεων μετά από την πολύ μικρή ανάπαυλα λόγω Χριστουγέννων στο Νοσοκομείο Βόλου, εν όψει της έναρξης των εμβολιασμών για τον κορονοϊό, την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου. Οι εμβολιασμοί σε επίπεδο Θεσσαλίας ξείνησαν επίσημα σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, καθώς είναι νοσοκομείο αναφοράς, ενώ τη σκυτάλη θα παραλάβουν την ερχόμενη εβδομάδα τα υπόλοιπα νομαρχιακά Νοσοκομεία.

Σήμερα στο Αχιλλοπούλειο αναμένεται να πραγματοποιηθεί μία ακόμη σύσκεψη μεταξύ όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, ώστε να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, πριν ξεκινήσει η επιχείρηση «Ελευθερία». Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι πρώτες παρτίδες εμβολίων στο Αχιλλοπούλειο, αλλά και στα άλλα εμβολιαστικά Κέντρα του νομού, δηλαδή, στο Κέντρο Υγείας Βόλου που είναι αστικού τύπου και στα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας, αναμένονται από την κεντρική αποθήκη της Καρδίτσας, μέχρι τέλος της εβδομάδας.

Μέχρι Παρασκευή επίσης στο Αχιλλοπούλειο αναμένεται να γίνει άσκηση προσομοίωσης του εμβολιασμού. Θα είναι ένα πρώτο crash test εν όψει της έναρξης των εμβολιασμών. Σημειώνεται επίσης πως ακόμη δεν έχει αποφασιστεί, ποιος από τους υγειονομικούς υπαλλήλους θα κάνει πρώτος το εμβόλιο και ποια άλλα πρόσωπα θα ακολουθήσουν. Η λίστα πάντως με τα ονόματα όλων των υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού, έχει καταρτιστεί και έχει αποσταλεί στην 5η ΥΠΕ.

Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σχετικά, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Ηλίας Καραμέτος, τόνισε τη σπουδαιότητα να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν μαζικά, διότι είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει ανοσία απέναντι στον κορονοϊό. Επισήμανε επίσης πως όλες οι μελέτες έχουν δείξει πως το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και ότι δεν έχουν καταγραφεί σοβαρές παρενέργειες, γεγονός που είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Έσπευσε βέβαια να επαναλάβει πως σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα προστασίας θα πρέπει να εξακολουθούν να τηρούνται απ’ όλους με θρησκευτική ευλάβεια, διότι δεν «έχουμε ακόμη τελειώσει με την πανδημία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου