ΤΟΠΙΚΑ

Νερό: Κόντρα για τη συζήτηση στο Δ.Σ.

νερό-κόντρα-για-τη-συζήτηση-στο-δ-σ-776221

Την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής ότι η ΔΕΥΑΜΒ πρέπει να διατηρήσει τον κοινωφελή κα δημόσιο χαρακτήρα της, γι΄ αυτό και θα πρέπει να μη τρωθεί το κύρος της και το έργο που προσφέρει στην τοπική κοινωνία, επανέλαβε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης Π. Σκοτινιώτης.

Αναφορικά με το αίτημα κατοίκων από τα χωριά του Πηλίου που εδώ και ένα και πλέον χρόνο έχουν συγκροτήσει Συντονιστική Επιτροπή, ο Δήμαρχος Βόλου υποσχέθηκε ότι πιθανότατα μέσα στον προσεχή Ιούλιο θα πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έχουν ζητήσει με μοναδικό θέμα το νερό, όπου θα υπάρξει, όπως είπε, ολοκληρωμένη εισήγηση για όλα τα θέματα της ΔΕΥΑΜΒ. Αντιπροσωπεία των κατοίκων από τα χωριά που είναι μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και τα οποία παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση, επέμεναν να οριστεί από τη Δημοτική Αρχή η ακριβής ημερομηνία σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου, με το Δήμαρχο ωστόσο να αρνείται να δεσμευτεί. Αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις των εκπροσώπων της Συντονιστικής που αποχωρώντας από την αίθουσα, προανήγγειλαν ότι στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι κάτοικοι από τα χωριά θα κατέβουν από τα χωριά στο Δημαρχείο και θα ζητήσουν από τους δημοτικούς συμβούλους να πάρουν δημόσια θέση για τα θέματα του νερού.

Λίγο νωρίτερα ο κ. Σκοτινιώτης απαντώντας σε αναφορές Δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας, είπε ότι αν η κυβέρνηση τολμήσει να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ κατά τα πρότυπα της ΕΥΔΑΠ και του ΟΥΘ, τότε ο Βόλος θα γνωρίσει το μεγαλύτερο συλλαλητήριο στη σύγχρονη ιστορία του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου