ΤΟΠΙΚΑ

Ζημίες σε 25 με 30 κυψέλες προκάλεσε η αρκούδα

ζημίες-σε-25-με-30-κυψέλες-προκάλεσε-η-αρκο-776225

Ζημίες σε 25-30 κυψέλες και κερασιές κατέγραψαν οι μελισσοκόμοι της Συκής από το πέρασμα της καφέ Αρκούδας από την περιοχή τους. Την αρκούδα μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες είχε δει να περιφέρεται κάτοικος της περιοχής.

Ο δασοφύλακας στην περιοχή της Συκής κ. Ιωάννης Στάμος τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι πράγματι έχουν παρατηρηθεί πάρα πολλές ζημίες σε μελίσσια και κερασιές της περιοχής εκτιμώντας ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερες από μια αρκούδες στην περιοχή.

Μάλιστα σήμερα η τις επόμενες ημέρες πρόκειται να μεταβεί κλιμάκιο του Δασαρχείου Βόλου στην περιοχή για ενημέρωση μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων αλλά και για σχετική έρευνα.

Ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γιώργος Αντώνογλου – Κασσαβέτης θα στείλει σήμερα Τρίτη έγγραφο προς το Δασαρχείο Βόλου, την Περιφέρεια και το Υπουργείο, που είναι κατά τον Νόμο οι φορείς στην ευθύνη των οποίων εμπίπτει η ασφάλεια, τόσο των κατοίκων της περιοχής, όσο, και του ίδιου του ζώου, που είναι προστατευόμενο είδος, με το οποίο θα τους ζητά να προβούν στις ενδεδειγμένες ενέργειες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου