ΤΟΠΙΚΑ

Με «αναμμένες μηχανές» η Easy Jet για το αεροδρόμιο της Αγχιάλου

με-αναμμένες-μηχανές-η-easy-jet-για-το-αερο-774175

Συνεχίζεται η προπώληση εισιτηρίων για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου στη διαδικτυακή πλατφόρμα

Σταθερό και ενθαρρυντικό το ενδιαφέρον της βρετανικής Easy Jet, που διατηρεί αναμμένες μηχανές και ανοιχτή την διαδικτυακή πλατφόρμα πώλησης εισιτηρίων. Με την πανδημία σε εξέλιξη και το εμβόλιο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στην πρώτη γραμμή, τα βλέμματα στρέφονται στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό και εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, η έναρξη των πτήσεων αναμένεται περί τα τέλη Μαΐου, με δύο πτήσεις την εβδομάδα, Τετάρτη και Σάββατο, στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Σταθερό και εκπεφρασμένο το ενδιαφέρον της εταιρίας για συνέχιση των πτήσεων για τέταρτη χρονιά από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Ανάλογος ο σχεδιασμός και της Γερμανικής αεροπορικής εταιρίας Condor που συνεχίζει και φέτος τις πτήσεις από Μόναχο στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, κάθε Τετάρτη και Σάββατο. Τη συγκεκριμένη πρόθεση υποδηλώνει, τουλάχιστον, η ανοιχτή διαδικτυακή πλατφόρμα αεροπορικών πτήσεων για την φετινή σεζόν στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Ερωτηθείς σχετικά ο αερολιμενάρχης Νέας Αγχιάλου, Κώστας Ευσταθίου, υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «όλα εξαρτώνται από τον κορονοϊό και τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα υπάρχουν σε κάθε περιοχή της Ελλάδος. Μέχρι στιγμής φαίνονται αυτές οι πτήσεις, που είναι κάθε Τετάρτη και Σάββατο».

«Θετικό» χαρακτηρίζει, παράλληλα, το γεγονός ότι παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα των δύο αεροπορικών εταιρειών και ζεστό το ενδιαφέρον, ενώ υπογραμμίζει ότι «ακόμη είναι νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, αλλά ευελπιστώ ότι θα πάμε καλύτερα από πέρυσι, θα είναι καλύτερη η σεζόν, παρά το γεγονός ότι δεν θα φτάσουμε τα δεδομένα του 2019».

Καταθέτοντας την άποψή του, ο τουριστικός πράκτορας Μάριος Καμμένος, υπογράμμισε, από την πλευρά του, ότι «γενικά θα είναι δύσκολη και η φετινή χρονιά για τις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες έχουν βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση, διότι μεγάλο τμήμα του στόλου τους, είναι καθηλωμένο για πολλούς μήνες».

Βελτιωμένη σε σύγκριση με το δραματικό 2020 η εικόνα των αεροπορικών πτήσεων το 2021, με τον κ. Καμμένο να υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι: «Το 2021 κατά κάποιον τρόπο είναι συνέχεια της περσινής κατάστασης. Το 2022 θα είναι μια κακή κανονική χρονιά και το 2023 θα είναι μια κανονική χρονιά».

Με δεδομένη την παραδοχή ότι σε καμία περίπτωση δεν θα «εμφανιστούν» τα δεδομένα του 2019, τουλάχιστον για φέτος, ο γνωστός τουριστικός πράκτορας επεσήμανε ότι: «Θα έχουμε ανακατατάξεις που δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε αυτή την στιγμή. Είναι ένα μεγάλο θέμα η πορεία των εμβολιασμών, οι κανόνες που θα υπάρχουν για την μετακίνηση των πολιτών και το αν θα υπάρχουν κοινοί κανόνες στην Ευρώπη. Το πιο σημαντικό, αυτή την στιγμή, είναι να έχουμε πιο αυστηρούς κανόνες και να μην υπάρχει πισωγύρισμα, γιατί προκαλεί κάνει τεράστια ζημιά. Εχουμε υποστεί μεγάλο πλήγμα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου