ΤΟΠΙΚΑ

Βρετανικό ενδιαφέρον για πτήσεις προς Ν. Αγχίαλο το 2021

βρετανικό-ενδιαφέρον-για-πτήσεις-προ-730368

Ανοιξε η πλατφόρμα της Easy Jet για διαδικτυακή πώληση εισιτηρίων στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου για την ερχόμενη σεζόν

Ενθαρρυντικά μηνύματα για τη Μαγνησία από τη βρετανική Easy Jet, που διατηρεί το πτητικό ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, ζεσταίνοντας μηχανές για το 2021. Σύμφωνα με την ενημέρωση του αερολιμενάρχη Κώστα Ευσταθίου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η ψηφιακή πλατφόρμα πώλησης εισιτηρίων για το 2021 άνοιξε για το διάστημα από 22 Μαΐου μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σταθερό παραμένει, όπως όλα δείχνουν, το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης βρετανικής αεροπορικής εταιρείας για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, με τον κ. Ευσταθίου να χαρακτηρίζει «θετική» την εξέλιξη.

Σε εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για όλους τους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων του τουρισμού και των αερομεταφορών, με την επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια όλης της χώρας να καταγράφει «βουτιά», είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα πρώτα μηνύματα, που καταφθάνουν από τη Βρετανία.

Με τη βρετανική Easy Jet να συνεχίζει τις πτήσεις στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου και περισσότερα από 1.080 άτομα να καταγράφονται από την έναρξη των πτήσεων εξωτερικού μέχρι τα μέσα Αυγούστου, οι Βρετανοί τουρίστες παραμένουν στην πρώτη θέση των ξένων που ταξίδεψαν αεροπορικώς στη Μαγνησία το καλοκαίρι της πανδημίας.

Καταθέτοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την άποψή της, η τουριστική πράκτορας Θέκλα Καμμένου ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις σχετικά με την ερχόμενη χρονιά, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα είναι καλύτερη σε σύγκριση με το 2020. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά του 2019, γιατί θα χρειαστούν δύο με τρία χρόνια για να επανέλθουμε στα περσινά δεδομένα».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «οι εταιρείες προγραμματίζουν πτήσεις για το 2021, αλλά όλοι είναι σε αναμονή μέχρι να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση του κορονοϊού», για να προσθέσει ότι «καλώς έγινε το άνοιγμα φέτος, γιατί μας δόθηκε η ευκαιρία να τεστάρουμε κάποια δεδομένα ως χώρα και να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για την ερχόμενη».

Σε εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να σταθούν στα πόδια τους και να συνεχίσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, σε πείσμα του δυσοίωνου οικονομικού περιβάλλοντος που έχει διαμορφώσει η πανδημία. Με την αυλαία της θερινής περιόδου του 2020 να κλείνει, όλα τα βλέμματα στρέφονται στο 2021 και στον χειμώνα της επιβίωσης που μεσολαβεί. Περιγράφοντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα τουριστικά γραφεία, η κ. Καμμένου υπογράμμισε ότι «δεν έχουμε δουλειά, γιατί δεν υπάρχει πελατεία και μέχρι τέλος του μήνα πρέπει να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Υπάρχει μια τεράστια δυσκολία μέχρι να φτάσουμε στο 2021, αλλά θεωρώ ότι δεν μπορεί να εξελιχθεί χειρότερα. Αν μη τι άλλο, έχει γίνει ένα τεστ με το άνοιγμα των συνόρων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου