ΤΟΠΙΚΑ

Στις 16 Μαρτίου η δίκη για τo γάλα των εργαζομένων στο Δήμο Βόλου

στις-16-μαρτίου-η-δίκη-για-τo-γάλα-των-εργα-76894

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου θα καθίσει στις 16 Μαρτίου, πρώην αντιδήμαρχος Βόλου, κατηγορούμενος για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας κατ’ εξακολούθηση.

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση με τις παροχές σε γάλα, είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής και τον εμβολιασμό εργαζομένων του Δήμου, τα οποία σταμάτησαν να παρέχονται από το δεύτερο εξάμηνο του 2011 έως και τις 2 Σεπτεμβρίου 2013.

Η παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ και το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας έχει κινηθεί κατά του Δήμου Βόλου. Διεκδικεί τη δικαίωση των 250 εργαζομένων που ουσιαστικά έχασαν παροχές ύψους σχεδόν 1,5 εκ. ευρώ γιατο καθημερινό γάλα, είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής και τον εμβολιασμό που δεν τους παρέχονταν από το τέλος του 2011 και μολονότι προβλέπονται από τη συλλογική σύμβαση εργασίας τους.

Οι συγκεκριμένες παροχές προβλέπονται από τη συλλογική σύμβαση εργασίας που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι. Αφορά μάλιστα σε συγκεκριμένες ειδικότητες: καθαριότητας, πρασίνου, τεχνικών υπηρεσιών, κοιμητηρίου και στη δημοτική επιχείρηση ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ που αφορά μουσικούς πνευστών οργάνων της φιλαρμονικής.

Οι παροχές άρχισαν να δίνονται και πάλι στους εργαζόμενους, μόλις το τελευταίο τρίμηνο της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής κι αυτό μετά από μεγάλο αγώνα των συνδικαλιστών της ΔΑΣ και του Κλαδικού Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, που είχαν συγκεντρώσει υπογραφές εργαζομένων, ενώ δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΣ είχαν κάνει συνεχείς παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο.

Το θέμα έφθασε στην Επιθεώρηση Εργασίας και από εκεί υπόψη του Εισαγγελέα Βόλου.

Η δικάσιμος έχει οριστεί για τις 16 Μαρτίου, στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Πρώην αντιδήμαρχος κατηγορείται ότι παρέβη τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας σχετικά με τη μη καταβολή παροχών.

Το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στην οικονομική επιτροπή που συνεδριάζει σήμερα, Δευτέρα και μετά από αίτημα του πρώην αντιδημάρχου να ανατεθεί στους δικηγόρους του Δήμου η νομική στήριξή του κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου