ΤΟΠΙΚΑ

Δώρο – άδωρο οι τρεις προσλήψεις για το ΠΕΔΥ στο Βόλο

δώρο-άδωρο-οι-τρεις-προσλήψεις-για-το-78777

«Βουνό» τα ραντεβού σε νευραλγικές ειδικότητες από ασφαλισμένους, με μεγάλες λίστες αναμονής

Μέχρι και δύο μήνες αναμονή στις λίστες των ραντεβού στα ιατρεία του ΠΕΔΥ Βόλου σε ειδικότητες που οι γιατροί είναι ελάχιστοι και η ζήτηση σημαντική. Οι νέοι επικουρικοί γιατροί που ανέλαβαν υπηρεσία μόλις πριν από ενάμιση μήνα αποτελούν μία όαση εάν και αρκετές ειδικότητες ακόμη ουσιαστικά παραμένουν ανενεργές καθώς από τότε που ο ΕΟΠΥΥ καταργήθηκε, πολλοί γιατροί δεν επέστρεψαν στο νέο σύστημα του ΠΕΔΥ αφού αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους ως ιδιώτες.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Μετά από αναμονή πολλών μηνών, ανέλαβαν πρόσφατα υπηρεσία τρεις γιατροί στο ΠΕΔΥ Βόλου και ειδικότερα ένας Γενικής Ιατρικής, ένας καρδιολόγος και ένας ακόμη γυναικολόγος, που δίνουν «ανάσες» στους ήδη υπηρετούντες όμως η αναμονή παραμένει σε υψηλά επίπεδα σε ειδικότητες όπως παθολόγου, παιδιάτρου και ορθοπεδικού.

Την ίδια ώρα βαθιά το χέρι στην τσέπη είναι υποχρεωμένοι να βάλουν οι ασφαλισμένοι που θέλουν να επισκεφτούν δερματολόγο, ενδοκρινολόγο, νευρολόγο αλλά και οφθαλμίατρο, ειδικότητες που βρίσκονται σε «αγρανάπαυση» στο ΠΕΔΥ Βόλου.

Οσοι αντιμετωπίσουν πρόβλημα είναι υποχρεωμένοι να αναζητήσουν γιατρό που είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ είτε ελεύθερο επαγγελματία προκειμένου να εξεταστούν για να λάβουν συγκεκριμένη θεραπεία.

Επίσης από την τσέπη τους είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν όσοι ασφαλισμένοι αντιμετωπίζουν γαστρεντερολογικά προβλήματα καθώς στο ΠΕΔΥ η συγκεκριμένη ειδικότητα δεν υφίσταται και η μοναδική γιατρός που υπηρετεί στο Νοσοκομείο Βόλου αδυνατεί λόγω φόρτου προγραμματισμένων ραντεβού για ενδοσκοπήσεις να κάνει και εξωτερικά ιατρεία.

Η μοναδική λύση που έχουν εδώ και ενάμιση περίπου χρόνου όσοι χρήζουν θεραπείας είναι είτε να απευθυνθούν σε ιδιώτη γιατρό και να πληρώσουν επίσκεψη και εξέταση – καθώς ούτε με τον ΕΟΠΥΥ υπάρχει κάλυψη, είτε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Και πάλι ωστόσο στην περίπτωση του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Λάρισας δεν είναι σίγουρο εάν θα εξυπηρετηθούν άμεσα ή όχι καθώς οι λίστες των προγραμματισμένων ραντεβού μακραίνουν διαρκώς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου