ΤΟΠΙΚΑ

Υψηλή επισκεψιμότητα εργαζομένων στην πλατφόρμα «αντί – Covid 19»

υψηλή-επισκεψιμότητα-εργαζομένων-στ-767775

Αξιοσημείωτα ποσοστά επισκεψιμότητας καταγράφει η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιούργησε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος σε συνεργασία με τα εργατικά κέντρα, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου να ενημερώνονται, αλλά και να υποβάλλουν καταγγελίες για τυχόν εργοδοτικές αυθαιρεσίες σε βάρος τους.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα τέθηκε σε εφαρμογή τέλη Μαρτίου. Μέχρι τέλος Ιουνίου από τη Μαγνησία είχαν υποβληθεί περισσότερα από 200 ερωτήματα και αναφορές προς απάντηση. Τα περισσότερα προέρχονταν από εργαζόμενους που επέστρεψαν στην εργασία τους, μετά την επαναλειτουργία του εμπορίου και της εστίασης και ζητούσαν να ενημερωθούν τι προβλέπει το πρόγραμμα «Συν-Εργασία», ποιο πλαίσιο πλέον διέπει τις συμβάσεις τους και αν οι έκτακτες συνθήκες του κορονοϊού, δίνουν το δικαίωμα στις επιχειρήσεις που απασχολούνται να προχωρήσουν σε μονομερείς αλλαγές συμβάσεων ή δικαιωμάτων που έχουν κατοχυρώσει.

«Είναι θετικό ότι οι εργαζόμενοι αναπτύσσουν το αίσθημα της ατομικής επαγρύπνησης και ότι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους. Εμείς τους προτρέπουμε όταν διαπιστώνουν αυθαιρεσίες να προβαίνουν σε καταγγελία στους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Η κρίση της πανδημίας δεν μπορεί να είναι άλλοθι για καμία επιχείρηση, προκειμένου να καταστρατηγεί τα δικαιώματα των εργαζομένων», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σχετικά ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βόλου Δημήτρης Βασιλείου.

Η ειδική σελίδα στην οποία μπορεί ο κάθε εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα να ενημερωθεί για το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων ή να υποβάλλει αναφορά-καταγγελία περιλαμβάνεται στο παρακάτω link: https://gsee.gr/?page_id=36762.

«Οταν όλοι μας, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, ζούμε με την αγωνία της επόμενης ημέρας αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρξει σεβασμός στην τήρηση των όσων προβλέπει η εργατική νομοθεσία», εκτιμά επίσης ο κ. Βασιλείου, παρατηρώντας πως η συγκυρία δεν προσφέρεται για βλαπτικές μεταβολές στους χώρους δουλειάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου