ΤΟΠΙΚΑ

Η τοπική κοινωνία στηρίζει το «Δος ημίν»

η-τοπική-κοινωνία-στηρίζει-το-δος-ημί-763299

Αναγκαίες οι οικονομικές εισφορές για τη μακροημέρευση του κέντρου σίτισης του Αγίου Νικολάου

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στο κάλεσμα στήριξης του κέντρου σίτισης απόρων «Δος ημίν σήμερον» που λειτουργεί στην κατακόμβη του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου και προσφέρει καθημερινά ζεστό φαγητό σε 200 περίπου απόρους. Το κάλεσμα οικονομικής στήριξης διατυπώνεται εντονότερα και στη διάρκεια των εορτών καθώς το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμη.

Οπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου και πρόεδρος του «Δος ημίν σήμερον»: «Το έλλειμμα που είχε δημιουργηθεί λόγω της δραματικής μείωσης των εισφορών έχει μειωθεί, αλλά παραμένει και είναι πολύ σημαντική η οικονομική συνδρομή του κόσμου, προκειμένου να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες καθημερινές ανάγκες».

Με αφορμή τα προχθεσινά εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Βολιώτη Καθηγητή Αγγλικών, Αργύρη Ζαφειρίδη στο «Αχίλλειο», για την ενίσχυση του «Δος ημίν», ο π. Χαρίλαος τόνισε ότι «η κοινωνική αλληλεγγύη και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει μια πόλη τους απόρους, είναι δείκτης πολιτισμού». Ο ίδιος σημείωσε παράλληλα ότι ο σπόρος που έσπειρε πέρυσι ο συμπολίτης οδοντίατρος Βασίλης Καποδίστριας, προσφέροντας μια σειρά καλλιτεχνικών έργων για την ενίσχυση του «Δος ημίν», έδωσε καρπούς, η προσπάθεια συνεχίζεται από τον Αργύρη Ζαφειρίδη και ευχή όλων είναι να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

Τον αγιασμό των εγκαινίων της έκθεσης τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, τονίζοντας ότι «το «Δος ημίν» είναι «σύμβολο για την πόλη του Βόλου και πρέπει όλοι να συμβάλουμε στην διατήρηση του κορυφαίου φιλανθρωπικού θεσμού της τοπικής Εκκλησίας, προκειμένου να μην στερηθούν το καθημερινό φαγητό, όσοι το έχουν ανάγκη».

Στο μεταξύ, το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε συναυλία της Βολιώτικης Χορωδίας στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως για τον ίδιο σκοπό, την οικονομική στήριξη, δηλαδή, του «Δος ημίν σήμερον».

Ο π. Χαρίλαος εξέφρασε δημόσια ευχαριστίες στους εμπνευστές και συντελεστές των δύο παραπάνω εκδηλώσεων. Ο Σεβασμιότατος, από την πλευρά του, επαίνεσε τόσο τη Βολιώτικη Χορωδία, όσο και τον Αργύρη Ζαφειρίδη, για την έμπρακτη ευαισθησία τους στα κοινωνικά προβλήματα και την στήριξή τους στο πολυσήμαντο φιλανθρωπικό έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται το «Δος ημίν σήμερον».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου