ΤΟΠΙΚΑ

Eρευνα χωρίς κλήση παθόντων για το παιδάκι που κινδύνεψε από τσίμπημα οχιάς

eρευνα-χωρίς-κλήση-παθόντων-για-το-παιδ-762543

Στην επισήμανση ότι ενώ διενεργήθηκε προκαταρκτική διοικητική εξέταση για το εγγονάκι τους, εντούτοις οι ίδιοι δεν κλήθηκαν να παρέχουν πληροφορίες, προχώρησαν, μία ημέρα μετά την έκδοση του πορίσματος από το Νοσοκομείο Βόλου, οι παππούδες του 19μηνου παιδιού που κινδύνεψε μετά από τσίμπημα οχιάς.

Την περασμένη Τρίτη ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός έδωσε στη δημοσιότητα το πόρισμα σύμφωνα με το οποίο «το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και οι θεράποντες ιατροί αποδείχθηκε πως έδειξαν την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που έπρεπε, δεν αργοπόρησαν ούτε αδιαφόρησαν».

Η προκαταρκτική εξέταση είχε διαταχθεί μετά από την καταγγελία της γιαγιάς του παιδιού, Γιούλας Γαλάτου, για τον εφιάλτη που έζησαν όταν μία οχιά τσίμπησε το εγγονάκι τους, ενώ εκείνο έπαιζε στην αυλή του σπιτιού τους στο Βένετο στις 23 Ιουλίου.

Μετά από δεκαήμερη νοσηλεία η κ. Γαλάτου είχε καταγγείλει ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου δεν υπήρχε αντιοφικός ορός, αλλά και την ταλαιπωρία που υπέστησαν με τη διακομιδή του παιδιού σε τρία Νοσοκομεία.

Τότε ο κ. Δραμητινός είχε διαψεύσει ότι το Νοσοκομείο δεν είχε αντίδοτο, λέγοντας ότι η χρήση αντιοφικού ορού ήταν θέμα ιατρικής κρίσης, ενώ είχε διατάξει εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρχε κάποια ολιγωρία.

Η προκαταρκτική εξέταση δημοσιοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου να επιφυλάσσεται πλέον όπως ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα, καθώς όπως σημειώνει «η καταγγελία αποδείχθηκε μη αληθής, έχοντας δημιουργήσει σοβαρό θέμα ηθικής βλάβης και σπίλωσης του Νοσοκομείου και συγκεκριμένων ιατρών, με συνέπειες για την εύρυθμη λειτουργία στις συνθήκες της τοπικής κοινωνίας».

Οι παππούδες

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του πορίσματος οι παππούδες του βρέφους Χρήστος και Γιούλα Γαλάτου έδωσαν χθες στη δημοσιότητα την εξής ανακοίνωση: «Προς ενημέρωση των πολιτών με αφορμή το δημοσίευμα περί της εκδόσεως του πορίσματος της προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης που διενεργήθηκε από το Νοσοκομείο Βόλου για την υπόθεση του τσιμπήματος του 19 μηνών εγγονού μας από φίδι είμαστε υποχρεωμένοι να σας γνωστοποιήσουμε ότι ουδέποτε κληθήκαμε από τον διενεργήσαντα την προκαταρκτική διοικητική εξέταση, έτσι ώστε να εκφέρουμε κι εμείς τις θέσεις μας. Μόνοι τους την έκαναν, μόνοι τους εξέδωσαν το πόρισμα».

Επισημαίνεται ότι η επίμαχη υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης μετά την άσκηση προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταθέσεις που θα ληφθούν αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου