ΤΟΠΙΚΑ

Προειδοποίηση –βόμβα γιατρών της Ορθοπεδικής Κλινικής

προειδοποίηση-βόμβα-γιατρών-της-ορθ-763992

«Δεν πληρούνται οι αναγκαίες συνθήκες ασφάλειας για την υγεία των ασθενών» λένε οι ορθοπεδικοί γιατροί της αποδεκατισμένης Κλινικής του Αχιλλοπουλείου

Προειδοποίηση – βόμβα των γιατρών της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου. «Δεν πληρούνται οι αναγκαίες συνθήκες ασφάλειας για την υγεία των ασθενών ενώ παράλληλα καθίσταται αδύνατη η εκτέλεση επειγουσών επεμβάσεων στην εφημερία, θέτοντας περαιτέρω σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών», επισημαίνεται σε επιστολή με αποδέκτη τον διοικητή κ. Ματθαίο Δραμητινό, που φέρει την υπογραφή όλων των μόνιμων γιατρών του Τμήματος.

Η λειτουργία της Κλινικής λόγω έλλειψης προσωπικού είναι πλέον οριακή. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η Κλινική αδυνατεί να ανταπεξέλθει αφενός στις καθιερωμένες εφημερίες και αφετέρου σε έκτακτα πρωινά περιστατικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Οι γιατροί διαβλέποντας τον κίνδυνο που υφίσταται ανά πάσα στιγμή να βρεθούν εκτεθειμένοι, έθεσαν από τις αρχές του καλοκαιριού προ των ευθυνών της τη Διοίκηση του Αχιλλοπουλείου, ζητώντας να δρομολογηθούν προσλήψεις έστω επικουρικών γιατρών, κάτι που ωστόσο δεν έγινε.

«Οι εφημερίες εκτελούνται με ελλιπές προσωπικό και δεν πληρούνται οι αναγκαίες συνθήκες ασφάλειας για την υγεία των ασθενών. Η λειτουργία της Κλινικής καθίσταται ιδιαιτέρως προβληματική. Σας γνωρίζουμε πως σας θεωρούμε αποκλειστικά υπεύθυνους για κάθε πιθανό συμβάν» υπογραμμίζουν στην επιστολή τους, η οποία εκτός από τη Διοίκηση κοινοποιήθηκε και στο επιστημονικό συμβούλιο.

Σε «τροχιά σύγκρουσης»

Το επιστημονικό συμβούλιο τον περασμένο Ιούνιο αρνήθηκε να επικυρώσει το πρόγραμμα εφημεριών, που πρότειναν οι γιατροί της Κλινικής. Έτσι οι εφημερίες καθορίστηκαν μέχρι και τέλος Αυγούστου από τον υποδιοικητή του Αχιλλοπουλείου κ. Χαρ. Αποστολίδη, με «δανεικούς γιατρούς» όμως από άλλα γειτονικά νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ.

Η λύση ωστόσο αυτή χώλαινε από την αρχή. Παρά τις προειδοποιήσεις των γιατρών της Κλινικής ότι «με μπαλώματα δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει το Τμήμα», επιλέχτηκε ως η ιδανικότερη.

Μέχρι πριν από λίγες μέρες, όταν σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, γιατρός Νοσοκομείου της Λαμίας, που εντέλλονταν να μετακινηθεί στον Βόλο για να καλύψει ανάγκες της Ορθοπεδικής, πήρε αναρρωτική άδεια και δεν έφτασε ποτέ στο Αχιλλοπούλειο.

Στο Νοσοκομείο όπως ήταν φυσικό σήμανε συναγερμός. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ επιστρατεύθηκαν να είναι stand by, γενικοί γιατροί παθολογίας, ενώ επίσης ζητήθηκε από γιατρό της Κλινικής που βρίσκονταν εκτός Βόλου να είναι σε ετοιμότητα, να επιστρέψει στον Βόλο, αν προκύψει κάτι έκτακτο.

Αίτημα για έκτακτη σύγκληση συμβουλίου

Το θέμα των δυσλειτουργιών στην Ορθοπεδική Κλινική αναμένεται άμεσα να απασχολήσει την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, με πρωτοβουλία του μέλους της διοίκησης Νίκου Χαυτούρα, που όπως λένε οι πληροφορίες θα ζητήσει έκτακτη σύγκληση τόσο της Διοίκησης, όσο και της γενικής συνέλευσης των γιατρών, ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα δίνουν ουσιαστική λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

Υπογραμμίζεται τέλος, πως θέμα ελλιπών εφημεριών υφίσταται επίσης στην Οφθαλμολογική, όπου δραστηριοποιούνται δύο γιατροί και δεν καλύπτονται όλες οι εφημερίες, στους νευρολόγους αλλά και στο γαστρεντερολογικό τμήμα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου