ΤΟΠΙΚΑ

Οχι στο ρατσισμό, ναι στην προσβασιμότητα για τα ΑμεΑ

οχι-στο-ρατσισμό-ναι-στην-προσβασιμότ-761474

Αναφέρουν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας

Την εξάλειψη του ρατσισμού και τη βελτίωση της προσβασιμότητας για τα ΑμεΑ στο Βόλο, θα άλλαζαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας εάν ήταν στο χέρι τους τόνισαν χθες με αφορμή τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, έφτασαν στην πλατεία Πανεπιστημίου κρατώντας στα χέρια τους πανό που έγραφε «Ολοι ίσοι – Ολοι διαφορετικοί» και συνομίλησαν με τα μέλη του «Ιππόκαμπου».

«Ο Βόλος συγκριτικά με άλλες πόλεις είναι φιλικός προς τα ΑμεΑ αλλά σίγουρα έχει πάρα πολλές προοπτικές βελτίωσης», τόνισε ο μαθητής της 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας Βόλου Νίκος Γκουντούρας, προσθέτοντας ότι το μήνυμα της ημέρας είναι ότι όλοι είναι ίσοι και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Στα ρατσιστικά κρούσματα και σχόλια που γίνονται σε βάρος ΑμεΑ αναφέρθηκε η μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας Νικολέτα Κεφαλά, επισημαίνοντας προς πρέπει να εξαλειφθούν από την πόλη τέτοιες συμπεριφορές και αντίθετα η κοινωνία να αγκαλιάσει τη διαφορετικότητα. Μάλιστα κάλεσε όλους τους πολίτες του Βόλου κάθε φορά που πάνε να παρκάρουν σε θέση ΑμεΑ ή σε αναπηρική ράμπα να προσπαθήσουν οι ίδιοι να μπουν στη θέση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Από την πλευρά της η μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας Κωνσταντίνα Καραχάλιου, προτρέπει όλους τους καταστηματάρχες να εγκαταστήσουν στις επιχειρήσεις τους αναπηρικές ράμπες, προκειμένου να διευκολύνουν τα ΑμεΑ. Επίσης τόνισε ότι όλοι μπορούμε με τις πράξεις μας να συμβάλλουμε στη βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στην πόλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου