ΤΟΠΙΚΑ

Απεβίωσε παλιά έμπορος του Βόλου και μέλος του Οδηγισμού

απεβίωσε-παλιά-έμπορος-του-βόλου-και-μ-754854

Συγκίνηση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία το άγγελμα του θανάτου της Τούλας Παπαδημητρίου – Πασχάλη, γνωστής και αγαπητής στην τοπική κοινωνία, με πολύπλευρη προσφορά.

Η εκλιπούσα, έφυγε προχθές από την ζωή σε ηλικία 82 ετών, αφήνοντας πλούσιο κοινωνικό έργο. Μέλος του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών και του Γλωσσικού Ομίλου Βόλου, προσέφερε πολλά στο κοινωνικό σύνολο, το πνεύμα και τον πολιτισμό.

Εξαιρετική σύζυγος και μητέρα, έχαιρε εκτίμησης και διακρινόταν για την καλοσύνη και την ευγένειά της. Κόρη παλιού εμπόρου του Βόλου, του Χριστόφορου Πασχάλη, διακρινόταν για την ευρυμάθειά της, ήταν απόφοιτη της Σχολής «Αγιος Ιωσήφ» Βόλου και αποδείχθηκε εξαιρετικά δραστήρια ως έμπορος, διατηρώντας μέχρι την συνταξιοδότησή της, το κατάστημα νεωτερισμών και εσωρούχων που δημιούργησε ο πατέρας της το 1951, στη συμβολή των οδών Ερμού και Σόλωνος.

Στο ίδιο κατάστημα δραστηριοποιήθηκε και ο σύζυγός της Μιχάλης Παπαδημητρίου, που έφυγε από τη ζωή το 1989. Για την πενηντάχρονη εμπορική της δραστηριότητα, τιμήθηκε, σημειωτέον, από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου.

Ευτύχησε να καμαρώσει τα παιδιά της Νεκταρία, καθηγήτρια πιάνου, και Δημήτρη, επιχειρηματία, να προκόβουν και να δημιουργούν τις δικές τους οικογένειες.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χθες στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου Βόλου, με τους οικείους της και δεκάδες Βολιώτες, να της απευθύνουν το ύστατο χαίρε.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου