ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγε από τη ζωή γνωστός έμπορος του Βόλου

εφυγε-από-τη-ζωή-γνωστός-έμπορος-του-βό-762815

Εφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών ο Κυριαζής Παπούλιας, ο πρώτος που ξεκίνησε στον Βόλο και τη Βόρεια Ελλάδα την εμπορία – τοποθετήσεις παρμπρίζ. Ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή χθες το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, καθώς δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε την Τετάρτη και απεβίωσε στη ΜΕΘ.

Ο Κυριαζής Παπούλιας ήταν πολύ γνωστός και αγαπητός. Καταγόταν από τη Ζαγορά από πολύτεκνη οικογένεια, καθώς είχε άλλα τέσσερα αδέρφια. Εργάστηκε από νεαρής ηλικίας στο Συνεταιρισμό Ζαγοράς. Το ’65 αναγκάστηκε να ζητήσει εργασία στη Γερμανία λόγω των ιδεολογικών του πεποιθήσεων ως αριστερός. Στην Ελλάδα και τον Βόλο επέστρεψε μετά από δύο χρόνια και αναζητούσε εργασία οπουδήποτε εξασφάλιζε μεροκάματο, κάνοντας ευκαιριακές δουλειές.

Εχοντας εργαστεί μεταξύ άλλων και στο εργοστάσιο ΙΡΝΤΑ που ασχολούταν μεταξύ άλλων και με τα παρμπρίζ, πήρε την απόφαση να ανοίξει δικό του κατάστημα με αποκλειστικό αντικείμενο αυτό στην οδό Φιλικής Εταιρείας το ’79, ενώ παράλληλα λειτουργούσε το πρατήριο λαχαναγοράς του Συνεταιρισμού Ζαγοράς στον Βόλο.

Το κατάστημά του είχε πολύ καλή πορεία και σαράντα χρόνια μετά συνεχίζει να λειτουργεί. Γενικά ο άτυχος άνδρας ήταν πολύ δραστήριος και παράλληλα αγαπητός στον κόσμο.

Από τον γάμο του απέκτησε δύο παιδιά τον Δημήτρη, που συνεχίζει να λειτουργεί την επιχείρησή του, και τη Σοφία που είναι δικαστικός υπάλληλος στην Κατερίνη. Ακόμη, ευτύχισε να γνωρίσει τέσσερα εγγόνια, την Τάνια, τον Θάνο, τον Ακη και την Ελένη. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 27 Ιουλίου στις 11:00 από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου