ΤΟΠΙΚΑ

Ελεγχο νομιμότητας της απευθείας ανάθεσης της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ

ελεγχο-νομιμότητας-της-απευθείας-ανά-754132

Ζητά με αναφορά της το μέλος της Κοινωφελούς Νατάσσα Οικονόμου

«Πέραν της ηθικής και πολιτικής πλευράς της υπόθεσης, θεωρώ πως η συγκεκριμένη σύμβαση στερείται και νομιμότητας», τονίζει με αναφορά της προς την κ. Π. Γερακούδη, η κ. Νατάσα Οικονόμου, με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ.

Η κ. Οικονόμου παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία για τη σύμβαση που υπέγραψε η πρόεδρος της εν λόγω Επιχείρησης, κ. Αναστασία Μορφογιάννη, προκειμένου η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να έχει τη δυνατότητα να ασκήσει αυτεπάγγελτο έλεγχο νομιμότητας, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 226 του Ν. 3852/2010. Οπως είναι γνωστό, με την εν λόγω σύμβαση η κ. Μορφογιάννη προέβη σε απευθείας ανάθεση, ύψους 12.546,00 €, σε επιχείρηση ραδιοτηλεοπτικών παραγωγών και ΜΜΕ που διαχειρίζεται ιστοσελίδες, με αντικείμενο τη «διαχείριση προβολής της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ» για ένα πεντάμηνο.

Σύμφωνα με την κ. Οικονόμου, «πέραν της ηθικής και πολιτικής πλευράς της υπόθεσης, θεωρώ πως η εν λόγω σύμβαση στερείται και νομιμότητας, καθώς η συγκεκριμένη δαπάνη αφορά σε εργασία που ανάγεται στο πλαίσιο των καθηκόντων του υπηρετούντος προσωπικού της Επιχείρησης, δεν προβλέπεται από διάταξη της κείμενης νομοθεσίας, ούτε εξυπηρετεί, ως λειτουργική, τους σκοπούς της Επιχείρησης, δεν προηγήθηκε απολύτως καμία δημοσιότητα ώστε να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από περισσότερες ομοειδείς επιχειρήσεις και να επιλεγεί η ποιοτικά και οικονομικά προσφορότερη, ξεπερνά, δε, το προσήκον μέτρο, αντιβαίνοντας στην αρχή της οικονομικότητας, στην οποία υπόκεινται οι δημοσιονομικές δαπάνες».

Η αναφορά κοινοποιείται και στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σχετικά άρθρα:

Καταγγελίες για απευθείας ανάθεση

Στο δημοτικό συμβούλιο η ανάθεση της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου