ΤΟΠΙΚΑ

«Ενάντια στα συμφέροντα του λαού του Βόλου η Δημοτική Αρχή Μπέου»

ενάντια-στα-συμφέροντα-του-λαού-του-β-741822

Καταγγελία της ΛΑΣ Βόλου με αφορμή την αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων και τα εναλλακτικά καύσιμα

«Η δημοτική αρχή Βόλου συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση την επίθεση στα δικαιώματα και στη ζωή του λαού του Βόλου, πιστή στη «νομιμότητα» της κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζει την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής από εκεί που σταμάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΛΑΣ Βόλου με αφορμή την απόφαση που λήφθηκε στο δημοτικό συμβούλιο για τη διενέργεια δημοπρασίας για την εκμίσθωση των ακινήτων του Κέντρου Αντισφαίρισης Ν. Ιωνίας.

Χωρίς ενδοιασμούς προχώρησε στην παραχώρηση ακόμη ενός ακινήτου του δήμου Βόλου, πέντε γηπέδων τένις του Κέντρου Αντισφαίρισης Ν. Ιωνίας. Είναι το τρίτο ακίνητο της δημοτικής – λαϊκής περιουσίας, μέσα σε λίγες μέρες, που η δημοτική αρχή Βόλου, αντί να τα αξιοποιήσει για τις ανάγκες των δημοτών τα εκχωρεί σε ιδιώτες για κέρδη. Είχαν προηγηθεί η απόφαση για δημοπρασία του νέου χώρου στάθμευσης στη Φιλελλήνων, που ο Βολιώτικος λαούς χρυσοπλήρωσε με ίδιους πόρους και η παραχώρηση σε ιδιώτη της πλαζ των Αλυκών.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή Μπέου συνεχίζει την ολοκλήρωση του εγκλήματος με την καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ – LAFARGE. Μόνο προσχηματική μπορεί να χαρακτηρισθεί η διαφωνία της δημοτικής αρχής σε έγκριση περιβαλλοντικών όρων για ιδιωτική Μ.Ε.Α., που θα επεξεργάζεται απόβλητα για να παράγει εναλλακτικά καύσιμα για καρκινογόνα καύση στη τσιμεντοβιομηχανία.

Ο λόγος της διαφωνίας δεν ήταν επί της ουσίας, αλλά επειδή η ιδιωτική εταιρεία θα λειτουργεί ανταγωνιστικά με αυτήν που προωθεί! Η δημοτική αρχή Βόλου είναι συνεργός στην πολιτική που προωθεί τις επενδύσεις, το «φαγοπότι», στηνπολύμορφη διαχείριση των απορριμμάτων από επιχειρηματικούς ομίλους, για την «ανάκτηση ενέργειας» στις τσιμεντοβιομηχανίες και για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, που με βάση και τον νέο εθνικό σχεδιασμό θα προωθείται για καύση το 32% της συνολικής ποσότητας Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Α.)», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΛΑΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου