ΤΟΠΙΚΑ

«Η δημοτική αρχή βλέπει τον Δήμο σαν μαγαζί φιλέτο»

η-δημοτική-αρχή-βλέπει-τον-δήμο-σαν-μα-741831

Με ανακοίνωση τοποθετούνται στα θέματα του δημοτικού συμβουλίου οι «Μαζί για τον Βόλο», που απουσίασαν από τη συνεδρίαση

Με ανακοίνωσή τους τα μέλη της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» εκφράζουν τις θέσεις τους για τα θέματα που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης απουσίασαν από τη συνεδρίαση επικαλούμενοι τη μη τήρηση του μέτρου απέναντι στον κορονοϊό και συγκεκριμένα για την απαγόρευση συγκέντρωσης άνω των 50 ατόμων και εγγράφως επικρίνουν την επιλογή της δημοτικής αρχής για την αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων, για την ανανέωση του στόλου της καθαριότητας αλλά και την αρνητική γνωμοδότηση σε εταιρεία για επέκταση της δραστηριότητάς της στην παραγωγή SRF.

Συγκεκριμένα καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ότι «παραμένοντας σταθερή στη φιλοσοφία της να βλέπει το Δήμο σαν μαγαζί φιλέτο συνέχισε και την πολιτική εκποίησης της δημοτικής περιουσίας. Έτσι, ελαφρά τη καρδία, προχώρησε στην παραχώρηση ακόμη ενός ακινήτου του Δήμου Βόλου, πέντε γηπέδων τένις του Κέντρου Αντισφαίρισης Ν. Ιωνίας, μαζί με μια έκταση 5,5 στρεμμάτων που γειτνιάζει με τα γήπεδα».

Για το θέμα της ανανέωσης του στόλου αφήνει αιχμές ότι η λεπτομερής περιγραφή των προδιαγραφών των ακινήτων συνιστά φωτογραφία εταιρείας ενώ για το θέμα της εταιρείας παραγωγής SRF υποστηρίζει ότι «η δημοτική αρχή δεν θέλει ανταγωνιστή στα πόδια της για το προϊόν αυτό. Εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι με αυτό το μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων όχι γιατί θα υπάρχει ανταγωνιστής ο ιδιώτης με το εργοστάσιο παραγωγής SRF του Δήμου, αλλά γιατί όπως ξεκάθαρα έχουμε πει διαφωνούμε με την καύση σκουπιδιών ως βέλτιστη όπως μας την παρουσιάζουν επιλογή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου