ΤΟΠΙΚΑ

Στο κενό η μεταφορά της αγοράς βιολογικών στην πρώην ιχθυαγορά

στο-κενό-η-μεταφορά-της-αγοράς-βιολογι-737220

Ο ΟΛΒ απέρριψε το αίτημα του Συνδέσμου Βιοκαλλιεργητών Θεσσαλίας

Απόρριψη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Βόλου στο αίτημά του να μετακομίσει στην πρώην ιχθυαγορά είχε ο Σύνδεσμος Βιοκαλλιεργητών Θεσσαλίας. Με το αιτιολογικό ότι η παραχώρηση της χερσαίας λιμενικής ζώνης δεν μπορεί να γίνει για την ανάπτυξη βιολογικής αγοράς, καθώς στις δραστηριότητες που αναπτύσσονται εντός των ορίων του πρέπει να υπάρχει συνάφεια με λιμενικές χρήσεις, ο ΟΛΒ απέρριψε ομόφωνα το αίτημα.

Ο Σύνδεσμος Βιοκαλλιεργητών Θεσσαλίας μετρά 15-20 βιοκαλλιεργητές απ’ ολόκληρη τη Θεσσαλία, με πολλές συμμετοχές και από τη Μαγνησία. Από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί εδώ και δέκα χρόνια, κάθε Σάββατο στο πάρκο ανάμεσα από την παλιά και τη νέα ιχθυαγορά, αιτούνταν τη μετεγκατάστασή του.

«Θα μπορούσαμε να διαμορφώσουμε μία πιο περιποιημένη βιολογική αγορά, από τη σημερινή, με όμορφους πάγκους, σε μία τουριστική περιοχή, όπως είναι ο Βόλος, που έχει αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.

Μία αγορά περισσότερο ευρύχωρη, αλλά και προσεγμένη. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν το έχουμε καταφέρει. Μας είχαν υποσχεθεί ότι θα αφήσουν χώρους κατά μήκος του πάρκου, ώστε να υπάρχει άνεση. Τελικά δεν έγινε» είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φώτης Τσιαγγάλλης.

Ο ίδιος σημειώνει ότι ο Σύνδεσμος Βιοκαλλιεργητών Θεσσαλίας συνεχίζει τις συνομιλίες με τη νέα δημοτική αρχή Βόλου αλλά και τον ΟΣΕ για το θέμα αυτό.

«Οι επαφές είναι σε πλήρη εξέλιξη. Προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί το μέρος. Ο δήμος Βόλου ζητάει να πάμε στην οδό Φερών. Ο ΟΣΕ είναι θετικός να μετακομίσουμε σε χώρο απέναντι από τη νέα ιχθυαγορά, να τον νοικιάσουμε. Δεν έχουμε καταλήξει» προσθέτει.

Η βιολογική αγορά έχει όλα τα προϊόντα που παράγονται στη Θεσσαλία, απαλλαγμένα από χημικά, σε επάρκεια. «Πρέπει να λυθεί το θέμα του τόπου όπου λειτουργούμε. Δεν μπορεί η βιολογική αγορά να είναι δίπλα στις λάσπες και να έρχονται τουρίστες με κρουαζιερόπλοια» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου.

Η απόφαση του ΟΛΒ

Αναλυτικά ο ΟΛΒ απορρίπτει το αίτημα, καθώς δεν προβλέπεται η λειτουργία λαϊκών αγορών σε χερσαία ζώνη λιμένα, ενώ το κανονιστικό πλαίσιο για την άσκηση υπαίθριου εμπορίου εντός της ζώνης λιμένα Βόλου κατά το έτος 2015 επίσης καθιστά απαγορευτική την άσκηση της εν λόγω δραστηριότητας.

Η παραχώρηση δικαιώματος χρήσης λιμενικού χώρου, σύμφωνα με την απόφαση, δεν μπορεί να εξεταστεί καν ως αίτημα δεδομένου ότι ο σκοπός της δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί από τον Οργανισμό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου