ΤΟΠΙΚΑ

Μαθήματα ανθρωπιάς παραδίδει πολύτεκνος πατέρας

μαθήματα-ανθρωπιάς-παραδίδει-πολύτε-736674

Ο Δημήτρης Κουτσοσπύρος εντόπισε χθες πορτοφόλι με 3.000 ευρώ και σήμερα θα το παραδώσει στην ιδιοκτήτριά του!

Στις δύσκολες μέρες της οικονομικής κρίσης… μαθήματα ανθρωπιάς και τιμιότητας παραδίδει ο 50χρονος πολύτεκνος ψυκτικός και μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεως κ. Δημήτρης Κουτσοσπύρος από το Βόλο, ο οποίος εντόπισε χθες στην οδό Δημοκρατίας και Β. Φρειδερίκης ένα πορτοφόλι που περιείχε 3.000 ευρώ και σήμερα θα το παραδώσει στην ιδιοκτήτριά του!

Οπως περιγράφει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο 50χρονος πατέρας πέντε παιδιών, διέσχιζε μαζί με έναν φίλο του με Ι.Χ. το δρόμο της οδού Δημοκρατίας, όταν το μάτι του «έπεσε» πάνω στο πορτοφόλι, το οποίο βρίσκονταν στην άκρη του δρόμου κάτω από το πεζοδρόμιο.

Ο ίδιος τότε όπως εξηγεί, φώναξε στον φίλο του να σταματήσει το αυτοκίνητο, προκειμένου να πάρουν το πορτοφόλι… Τότε ο φίλος του απάντησε: «Τόσα άτομα και τόσα αυτοκίνητα έχουν περάσει από το δρόμο, σιγά μην έχει τίποτα μέσα», ωστόσο παρόλα αυτά σταμάτησαν και όταν άνοιξαν το πορτοφόλι δεν πίστευαν στα μάτια τους αφού περιείχε το ποσό των 3.000… χρήματα πολύ περισσότερα από όσα εξασφαλίζει κάθε μήνα ο 50χρονος από την επιχείρησή του.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ούτε στιγμή δεν σκέφθηκε να κρατήσει τα χρήματα που βρήκε. Αντίθετα χθες σπατάλησε πολλές ώρες προκειμένου να καταφέρει να εντοπίσει την ιδιοκτήτριά του από την ταυτότητα που περιείχε μέσα το πορτοφόλι. «Μετά από μεγάλη προσπάθεια, εντόπισα αρχικά συγγενικά πρόσωπα της γυναίκας και στο τέλος κατάφερα να εντοπίσω την ίδια με την οποία σήμερα έχουμε δώσει ραντεβού στην επιχείρησή μου προκειμένου να της παραδώσω το πορτοφόλι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσοσπύρος.

Μάλιστα όπως τονίζει ο κ. Κουτσοσπύρος πολλές φορές στο παρελθόν τόσο ο ίδιος όσο και τα παιδιά του έχουν εντοπίσει κινητά τηλέφωνα στο δρόμο τα οποία φροντίζουν πάντα να φτάσουν στα χέρια των ιδιοκτητών τους.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

(φωτο: ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου