ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση Αλ. Μεϊκόπουλου για τη στήριξη ξενοδοχείων

παρέμβαση-αλ-μεϊκόπουλου-για-τη-στήρι-736418

Αναφορά προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ζητώντας μέτρα ενίσχυσης του ξενοδοχειακού κλάδου, καθώς και διορθώσεις στα μέτρα που εφαρμόζονται, για την έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων.

Με την αναφορά του διαβίβασε επιστολή της Ενωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας. Την αναφορά συνυπέγραψε και η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κατερίνα Παπανάτσιου.

Οπως επισημαίνεται στην αναφορά, «επιχειρήσεις αποκλείστηκαν άδικα από την επιστρεπτέα προκαταβολή και τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τον Ιούνιο, ενώ σε ό,τι αφορά την τρίτη επιστρεπτέα προκαταβολή ζητείται επιτακτικά να συμπεριληφθούν σε αυτήν όλες οι επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μορφής και διατήρησης των θέσεων εργασίας, που όπως είναι αντιληπτό δεν είναι δυνατόν να είναι ίδιες με την περσινή σεζόν».

Αναφορά γίνεται και «στα προβλήματα που ανακύπτουν από την πληθώρα ΦΕΚ, ΚΥΑ και ΠΝΠ με ενδεικτικό το γεγονός ότι παρά την υπόσχεση του Πρωθυπουργού για κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, αποκλείονται οι επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας, αφού για να ενταχθούν σε αυτό το μέτρο στήριξης θα πρέπει να έχουν το 50% του τζίρου τους στην καλοκαιρινή σεζόν και θα πρέπει να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας μέχρι την 15η Οκτωβρίου».

Διορθώσεις ζητούνται και σε ό,τι αφορά στα προγράμματα «Κοινωνικός Τουρισμός» και «Τουρισμός για όλους» στα οποία είναι ενταγμένα πολλά ξενοδοχεία της Μαγνησίας. «Επισημαίνεται ότι είναι επιτακτική ανάγκη η πληρωμή του Κοινωνικού Τουρισμού να γίνει μέσα στον επόμενο μήνα, καθώς στην ουσία οι ξενοδόχοι χρηματοδότησαν αυτά τα προγράμματα και θα πρέπει το συντομότερο να εισπράξουν τις αποζημιώσεις για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους σε ΔΕΚΟ, προμηθευτές και εργαζομένους», τονίζεται στην αναφορά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου