ΤΟΠΙΚΑ

Καταργούνται 11 κλειστά περίπτερα

καταργούνται-11-κλειστά-περίπτερα-73259

Εγκρίθηκε χθες από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου η μετακίνηση τριών περιπτέρων μετά τις υπεύθυνες δηλώσεις που υπέγραψαν οι ενδιαφερόμενοι για μετακίνησή τους σε άλλες θέσεις.

Ειδικότερα, η Επιτροπή ενέκρινε τη μετακίνηση των παρακάτω περιπτέρων στις αντίστοιχες προτεινόμενες θέσεις:

– Από Κ. Καρτάλη με Γαλλίας στη διασταύρωση των οδών Ζάχου – Επτά Πλατανίων
– Από Μεταμορφώσεως 242 στη διασταύρωση των οδών Κασσαβέτη και 28ης Οκτωβρίου
– Από Κ. Καρτάλη με Ρήγα Φεραίου στη διασταύρωση των οδών Αθηνών και Λευκωσίας στη συνοικία Αϊβαλιώτικα.
Τα σχολάζοντα
περίπτερα
Την κατάργηση έντεκα περιπτέρων τα οποία είναι σχολάζοντα, δηλαδή δεν έχουν κάποιο δικαιούχο, αποφάσισε κατά την προχθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.

Στα οκτώ από τα έντεκα περίπτερα έχουν αποβιώσει οι δικαιούχοι, στα δύο παραιτήθηκαν, ενώ μία άδεια ανακλήθηκε γιατί ο δικαιούχος δεν πληρούσε τις διατάξεις του νόμου. Αυτό είναι το πρώτο σκέλος των περιπτέρων που καταργούνται, καθώς η Δημοτική Αρχή θα φέρει ακόμη 25 περίπτερα τα οποία μετά από συμφωνία με τους δικαιούχους θα μεταφερθούν σε άλλη θέση από αυτή που βρίσκονται σήμερα.

Οι θέσεις των κλειστών περιπτέρων που καταργούνται βρίσκονται στη Δημοτική Ενότητα Βόλου και συγκεκριμένα στις οδούς: Γρ. Λαμπράκη – Παπαδιαμάντη, Γιάννη Δήμου – Αγίου Βασιλείου, Ρήγα Φεραίου – Αθ. Διάκου, Κ. Καρτάλη – Μακρυγιάννη, Εργατικές Πολυκατοικίες Ξηρόκαμπος, Ορμινίου – Δημ. Πολιορκητού, Φιλιππίδη – Αναλήψεως, Ανθ. Γαζή – Γκλαβάνη, Ανθ. Γαζή – Κοραή, Ιωλκού – Αλεξάνδρας και Πολυμέρη – Φιλ. Ιωάννου.

Για τις παραπάνω θέσεις το Τμήμα Εμπορίου του Δήμου Βόλου αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα περίπτερα σχολάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και τα κουβούκλιά τους (ιδιαίτερα τα μη μισθωμένα) έχουν υποστεί φθορές που τα καθιστούν επικίνδυνα και μη ασφαλή για τους διερχόμενους, αλλά και για παρακείμενες κατοικίες ή καταστήματα. Επίσης τονίζεται ότι η Υπηρεσία έχει γίνει κατά καιρούς αποδέκτης παραπόνων και έγγραφων αναφορών για την κατάσταση εγκαταλελειμμένων περιπτέρων και ζητείται να ελεγχθούν τα κουβούκλια των παραπάνω περιπτέρων για τη διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας.

Να σημειωθεί εξάλλου ότι σε γνωμοδότησή της η Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας αναφέρει ότι μετά από αυτοψία που έκανε στα 10 περίπτερα που βρίσκονται στις οδούς: Γρ. Λαμπράκη – Παπαδιαμάντη, 2ας Νοεμβρίου – Ζάχου, Ρ. Φεραίου – Αθ. Διάκου, Κ. Καρτάλη – Μακρυγιάννη, Δ. Φιλιππίδη – Αναλήψεως, Γαζή – Γκλαβάνη, Γαζή – Κοραή , Ελ. Βενιζέλου – Αλεξάνδρας – Τ. Οικονομάκη, Πολυμέρη – Φ. Ιωάννου και Ορμινίου – Δ. Πολιορκητού, διαπίστωσε ότι τα περισσότερα είναι τοποθετημένα στο πεζοδρόμιο με τρόπο όπου δεν εξασφαλίζεται ελεύθερη ζώνη όδευσης πεζών για την ασφαλή και ανεμπόδιστη κυκλοφορία κάθε κατηγορίας χρηστών (πεζών, ΑμΕΑ κ.ά.). Επιπροσθέτως αναφέρεται ότι κάποια από αυτά βρίσκονται κοντά σε διασταυρώσεις με οδούς ή παρόδους ή πλησίον φωτεινών σηματοδοτούμενων κόμβων, με αποτέλεσμα τον περιορισμό της ορατότητας πεζών και οδηγών οχημάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου