ΤΟΠΙΚΑ

Παράνομες αυτοσχέδιες πλωτές κατασκευές εντόπισε το Λιμεναρχείο

παράνομες-αυτοσχέδιες-πλωτές-κατασκ-731762

Σε περιπολίες λιμενικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου εντός του Παγασητικού κόλπου στην επιφάνεια της θάλασσας είχαν τοποθετηθεί αυτοσχέδιες πλωτές κατασκευές (ξύλινες παλέτες με φελιζόλ) μεγάλων διαστάσεων, που σύμφωνα με πληροφορίες χρησιμοποιούνται για την προσέλκυση μεταναστευτικών ψαριών και την αλιεία τους.

Το Λιμεναρχείο απομάκρυνε τις κατασκευές όπου τις εντόπισε, οφείλει όμως ενημερώνει ότι αυτή η ενέργεια θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια ναυσιπλοΐας και παραπέμπει σε διατάραξη συγκοινωνίας η οποία διώκεται και ποινικά.

Κατόπιν τούτου αφενός μεν συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών που πλέουν εντός του Παγασητικού κόλπου να εντείνουν την προσοχή τους προς αποφυγή τυχόν ατυχήματος και αφετέρου να ενημερώνουν το Λιμεναρχείο σε περίπτωση εντοπισμού των αυτοσχέδιων ναυτιλιακών κινδύνων. Επίσης, ναυταθλητικοί και αλιευτικοί σύλλογοι, παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους. Ενώσεις ρυμουλκών πλοίων και εθελοντικές οργανώσεις, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους. Ναυτικοί πράκτορες παρακαλούνται για την ενημέρωση των Πλοιάρχων των πλοίων που πρακτορεύουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου