ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένοι έλεγχοι σε πλοία και λιμάνια σε Βόλο και Σποράδες

αυξημένοι-έλεγχοι-σε-πλοία-και-λιμάνι-751497

Εντείνονται τα μέτρα ενόψει Δεκαπενταύγουστου για όσους ταξιδεύουν στις Βόρειες Σποράδες

Αυξάνονται οι έλεγχοι σε λιμάνια και πλοία ενόψει της μεγάλης εξόδου του Δεκαπενταύγουστου για τα νησιά των Βορείων Σποράδων και όλους τους τουριστικούς προορισμούς. Με την πανδημία σε εξέλιξη και νέα κρούσματα να καταγράφονται καθημερινά, τα μέτρα γίνονται πιο αυστηρά, σε όλες τις πύλες εισόδου και διέλευσης τουριστών, με τα πλοία και τα λιμάνια να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Τα ούτως ή άλλως αυστηρά μέτρα που ισχύουν κατά την επιβίβαση των τουριστών, πολλαπλασιάζονται στην αιχμή της τουριστικής κίνησης, με το έμψυχο δυναμικό του Λιμεναρχείου Βόλου και των κατά τόπους λιμενικών αρχών να βρίσκεται στις επάλξεις.

Σε ειδικό, ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την κάλυψη των αυξημένων απαιτήσεων λόγω Δεκαπενταύγουστου εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, κατέληξε ειδική σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο σχεδιασμός, που θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή του συνόλου του στελεχιακού δυναμικού του Λιμενικού Σώματος, αφορά στο πλαίσιο ενισχυμένης επιτήρησης της τήρησης των μέτρων στα λιμάνια, με ειδικές προβλέψεις για όσα αναμένεται να έχουν μεγαλύτερη κίνηση, τόσο κατά την επιβίβαση, όσο και κατά την αποβίβαση.

Παράλληλα, έχει καταρτιστεί πρόγραμμα αυξημένων ελέγχων για την τήρηση των μέτρων στα πλοία, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Όπως τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης μετά το πέρας της σύσκεψης: «Στόχος και προτεραιότητά μας είναι η μέγιστη τήρηση όσων προβλέπονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία τόσο των επιβατών, όσο και των πληρωμάτων. Για την επίτευξη του στόχου αυτού αξιοποιούμε το σύνολο των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η γενική γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης καθώς επίσης και οι διοικητές των Περιφερειακών Διοικήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου