ΤΟΠΙΚΑ

Οι επικίνδυνες αυτοσχέδιες πλωτές παλέτες που εντόπισε το Λιμεναρχείο [εικόνες]

οι-επικίνδυνες-αυτοσχέδιες-πλωτές-πα-731318

Σε κίνδυνο η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας από πρακτική αγνώστων, προφανώς αλιέων, που εγκατέστησαν αυτοσχέδιες πλωτές παλέτες στην επιφάνεια της θάλασσας για την προσέλκυση ψαριών. Τις παλέτες εντόπισαν πληρώματα σκαφών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου σε περιπολίες και άμεσα προχώρησαν στη απομάκρυνσή τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, βρέθηκαν μέσα στον Παγασητικό, αυτοσχέδιες πλωτές κατασκευές (ξύλινες παλέτες με φελιζόλ) μεγάλων διαστάσεων, που σύμφωνα με πληροφορίες χρησιμοποιούνται για την προσέλκυση μεταναστευτικών ψαριών και την αλιεία τους. Η υπηρεσία τις απομάκρυνε όπου τις εντόπισε.

Ωστόσο το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου κρούει κώδωνα κινδύνου: «Η πρακτική θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια ναυσιπλοΐας και παραπέμπει σε διατάραξη συγκοινωνίας η οποία διώκεται και ποινικά», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο, «συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών που πλέουν εντός του Παγασητικού κόλπου να εντείνουν την προσοχή τους προς αποφυγή τυχόν ατυχήματος και να ενημερώνουν την υπηρεσία σε περίπτωση εντοπισμού των συγκεκριμένων αυτοσχέδιων ναυτιλιακών κινδύνων». Ναυταθλητικοί και αλιευτικοί σύλλογοι, ενώσεις ρυμουλκών πλοίων, ναυτικοί πράκτορες καλούνται επίσης να ενημερώσουν τα μέλη τους για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων.]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου