ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας: Η Κολυνδρίνη καλύπτει την Υπηρεσία της

περιβαλλοντική-πρωτοβουλία-μαγνησία-73097

Σε απάντηση των δηλώσεων της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κας Δωροθέας Κολυνδρίνη, προέβη η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας και σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρονται τα εξής:

“Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας λυπάται ειλικρινά γιατί η Αντιπεριφερειάρχης κυρία Δωροθέα Κολυνδρίνη κάλυψε με δηλώσεις της ανόητη απάντηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Αντιπεριφέρειας, του τύπου: «Τα προϊόντα εκσκαφών δεν μεταφέρθηκαν σε παρακείμενο οικόπεδο γιατί κάτι τέτοιο δεν προβλέπονταν από τη σχετική μελέτη»!!! Λυπούμαστε επίσης γιατί αποδέχθηκε αβασάνιστα την άποψη της υπηρεσίας ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν τα αμμοχάλικα του χειμάρρου Αναύρου για το μπάζωμα του εκεί οικοπέδου, όταν υπάρχουν μαρτυρίες πολιτών που πιστοποιούν το γεγονός.

Εξάλλου ακόμα και σήμερα κάθε καλόπιστος, ακόμα και αν δεν είναι ειδικός, μπορεί να δει τις αλυγαριές του χειμάρρου να κοσμούν την «πρόσοψη» του μπαζωμένου οικοπέδου, αλλά και τη σύνθεση και το είδος των υλικών μπαζώματος. Φαίνεται πως μόνο η αρμόδια υπηρεσία δεν μπορεί να τις δει. Παραβλέπουμε δε την προφορική δήλωση της κυρίας Κολυνδρίνη σε συνάντησή μας ότι θα φύγουν τα μπάζα από το οικόπεδο, αφού ήταν προφορική και δεν μπορούμε να την αποδείξουμε. Την καταγράφουμε μόνο ως ζήτημα αξιοπιστίας, εάν τη διαψεύσει.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας γνωρίζει πολύ καλά πού απευθύνεται και το λόγο για τον οποίο απευθύνεται. Ενημερώνουμε λοιπόν την κυρία Κολυνδρίνη ότι απευθυνθήκαμε στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Αντιπεριφέρειας γιατί: α) η μεταφορά αμμοχάλικου από το χείμαρρο Άναυρο σε οικόπεδο ιδιώτη αποκλείεται να προβλέπεται από τη μελέτη και τη σύμβαση για το έργο και β) με το μπάζωμα του οικοπέδου βούλωσαν τα φρεάτια με τα οποία διοχετεύονται τα νερά της βροχής από τις μικρές τάφρους στο χείμαρρο, πράγμα που σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων θα δημιουργήσει προβλήματα στο περιβάλλον. Είναι άραγε αυτά θέματα πολεοδομίας του Δήμου Βόλου και όχι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Αντιπεριφέρειας;

Όσον αφορά το θέμα του μπαζώματος του συγκεκριμένου οικοπέδου, που πράγματι είναι θέμα πολεοδομίας, θέλουμε να ρωτήσουμε, γιατί αυτό είναι πρόβλημα μόνο μιας οικολογικής οργάνωσης και όχι και μιας υπεύθυνης υπηρεσίας, στη οποία βέβαια έχει γίνει γραπτή καταγγελία; Αφού μάλιστα, κατά την κυρία Κολυνδρίνη: «η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο κανενός».

Με όλα τα παραπάνω επαναλαμβάνουμε το ότι μπορούμε πολύ καλά να αντιληφθούμε γιατί δεν πάει μπροστά ο έρημος τούτος τόπος.”

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου