ΤΟΠΙΚΑ

Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας στο Νοσοκομείο Βόλου ο Ηλ. Καραμέτος

διευθυντής-ιατρικής-υπηρεσίας-στο-νο-728583

Αναβάθμιση για τον επικεφαλής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών – Η νέα σύνθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου

Αναβάθμιση για τον διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου. Ο Ηλίας Καραμέτος ορίστηκε διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Αχιλλοπουλείου από χθες και αναλαμβάνει αμέσως καθήκοντα.

Σύμφωνα με τον οργανισμό λειτουργίας του νοσοκομείου, ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας έχει ως κύριο έργο την παρακολούθηση της εύρυθμης λειτουργίας της ιατρικής υπηρεσίας, της οποίας είναι και διοικητικός προϊστάμενος. Στο πλαίσιο αυτό συντονίζει το έργο των τομέων και των τμημάτων, όσον αφορά στις παρεχόμενες υπηρεσίες, εισηγείται στον διοικητή του το πρόγραμμα και το ωράριο λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, ύστερα από γνώμη των διευθυντών των τομέων καθώς και το πρόγραμμα εφημεριών των ιατρών και του λοιπού προσωπικού της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, έπειτα από γνώμη του Επιστημονικού Συμβουλίου.

Επίσης ελέγχει και εποπτεύει τις δραστηριότητες των τμημάτων και μονάδων της Ιατρικής Υπηρεσίας που δεν ανήκουν σε τομέα και επιλαμβάνεται όλων των θεμάτων δυσλειτουργίας της Ιατρικής Υπηρεσίας που προκύπτουν και δίνει τις απαραίτητες λύσεις με γνώμονα την ιατρική δεοντολογία και το συμφέρον του ασθενούς.

Τέλος συντονίζει και ελέγχει την εκπαίδευση των ιατρών για λήψη ειδικότητας και συνυπογράφει με τον Συντονιστή Διευθυντή ή τον μοναδικό Διευθυντή του Τμήματος, Μονάδας ή Εργαστηρίου στο οποίο οι ιατροί ασκήθηκαν για τη λήψη της ειδίκευσης τους το πιστοποιητικό άσκησης και απόδοσης τους.

Χθες επίσης εγκρίθηκε η συγκρότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου που έχει διετή θητεία. Η νέα σύνθεσή του έχει ως εξής: Καραθάνου Αντιγόνη, διευθύντρια Αναισθησιολογίας Μ.Ε.Θ. ως πρόεδρος, Στεργιοπούλου Πολυξένη, διευθύντρια Καρδιολογίας ως μέλος, Κουτρούμπας Γεώργιος, διευθυντής Νεφρολογίας ως μέλος, Χαυτούρα Ευαγγελία, επιμελήτρια Α΄ αναισθησιολογίας ως μέλος, με αναπληρώτρια την επιμελήτρια Α΄ Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας Μ.Ε.Θ. Πενθερουδάκη Αλεξάνδρα, Τανού Καλλιόπη, επιμελήτρια Β΄ Παιδιατρικής ως μέλος, Δημοπούλου Γεωργία, ειδικευόμενη Χειρουργικής ως μέλος με αναπληρωτή τον ειδικευόμενο Παθολογίας Χαχόπουλο Χρήστο, Αβαγιανού Πηνελόπη-Αλεξία ως μέλος, Κουκούλη Δέσποινα ως μέλος, Χαρανά Αικατερίνη ως μέλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου