ΤΟΠΙΚΑ

Απολογία προέδρου ξενοδοχείου για απιστία με ζημία 900.000€

απολογία-προέδρου-ξενοδοχείου-για-απ-728613

Φέρεται από κοινού με τη σύζυγό του και υπάλληλο να μετέφεραν ποσά από προηγούμενους ισολογισμούς σε άλλες υποχρεώσεις

Μετέφεραν χρήματα από ισολογισμούς προηγούμενων ετών σε άλλες υποχρεώσεις και φοβούμενοι κατασχέσεις τα πίστωναν σε λογαριασμό υπαλλήλου. Σε απολογία με την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος με ζημία άνω των 120.000 ευρώ κλήθηκε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας, που λειτουργεί γνωστό ξενοδοχείο σε νησί των Σποράδων. Μάλιστα, συγκατηγορούμενοί του ήταν η σύζυγός του και υπάλληλος της εταιρείας.

Το συνολικό ποσό, που φέρονται να ιδιοποιήθηκαν, έφθασε στις 900.000 ευρώ, καθώς η μεταφορά των ποσών από προηγούμενους ισολογισμούς γινόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα από το 2010 έως και το 2017.

Η υπόθεση αποκαλύφτηκε όταν ο κατηγορούμενος έχασε την προεδρία στην εταιρεία. Μέτοχοι που ανέλαβαν τα ηνία και διαπίστωσαν τι γινόταν στράφηκαν εναντίον του και κάθε άλλου υπαίτιου καταθέτοντας μήνυση. Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση και μετά το πέρας προέκυψαν ποινικές ευθύνες και ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος ανέλαβε εκ νέου την προεδρία της εταιρείας και παράλληλα είναι και διευθύνων σύμβουλος, φέρεται να ισχυρίζεται ότι η μεταφορά των ποσών γινόταν επειδή υπήρχαν χρέη. Όπως ισχυρίστηκε, η αξιοποίηση γινόταν καθαρά για την εξυπηρέτηση των αναγκών λειτουργίας του ξενοδοχείου. Επειδή υπήρχαν οφειλές σε τράπεζες πιστώνονταν τα χρήματα σε λογαριασμό της υπαλλήλου, επισήμανε με έμφαση.

Την ίδια θέση φέρονται να διατύπωσαν τόσο η σύζυγός του, όσο και η υπάλληλος. Ολοι οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι είναι αθώοι και ότι από τις ενέργειες δεν προέκυψε ζημία.

Μετά το πέρας των απολογιών αφέθηκαν ελεύθεροι, οι δύο με όρους και η τρίτη χωρίς.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο πρόεδρος αφέθηκε ελεύθερος με εγγυοδοσία 5.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η σύζυγός του με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και η υπάλληλος χωρίς όρους.

Στο ακροατήριο τώρα αναμένεται να διαπιστωθεί εάν υπήρξε βλάβη της εταιρείας από τις μεταφορές ποσών ή όχι μετά τον προσδιορισμό συζήτησης της υπόθεσης στο αρμόδιο δικαστήριο με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, το οποίο θα κληθεί να συνεδριάσει και να αποφασίσει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου