ΤΟΠΙΚΑ

Ορκωτοί λογιστές στο Δήμο Νέας Ιωνίας

ορκωτοί-λογιστές-στο-δήμο-νέας-ιωνίας-851206
Την πρόθεσή του να καταγραφεί από ορκωτούς λογιστές η κατάσταση του Δήμου Νέας Ιωνίας και των Νομικών Προσώπων, ώστε να είναι ξεκάθαρη η εικόνα ειδικά στον οικονομικό τομέα, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Π. Μαβίδης στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Ο κ. Μαβίδης άφησε για μία ακόμη φορά αιχμές εναντίον της προηγούμενης δημοτικής αρχής για τη λειτουργία του Δήμου και των Νομικών Προσώπων και υπογράμμισε ότι η καταγραφή που θα γίνει και όλα τα στοιχεία θα παρουσιαστούν σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας εξάλλου αποδέχτηκε την πρόταση του κ. Ι. Σταθάκη να συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση η λειτουργία του Κοιμητηρίου και ειδικότερα το εργασιακό καθεστώς των υπαλλήλων σε αυτό, με αφορμή την ανανέωση της σύμβασης εργαζομένων στο σύνδεσμο μέσω της προγραμματικής σύμβασης που έχει η ΔΕΜΚΑ με το Σύνδεσμο.
Το θέμα ωστόσο αυτό προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Λημνιού και του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κ. Χαλέβα που δέχτηκε τα πυρά από τη σημερινή ομάδα πλειοψηφίας του δήμου, διότι τον περασμένο Δεκέμβριο δεν συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο παρ΄ όλο ότι υπήρχαν πολλές εκκρεμότητες.
Ο κ. Χαλέβας εξήγησε ότι αναμένονταν χρήματα προκειμένου να δοθούν στους υπαλλήλους που δεν έχουν πληρωθεί σε διάφορα Νομικά Πρόσωπα και όταν αυτό δεν έγινε, δεν συνέτρεξε σοβαρός λόγος σύγκλησης του συμβουλίου, εάν και όπως ενημέρωσε το Σώμα, τελικά για το θέμα των συμβασιούχων του Κοιμητηρίου υπήρξε έστω μία τυπική συνεδρίαση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Ο κ. Λημνιός τον κατηγόρησε για απαξίωση του θεσμού, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Δημ. Ρίζος πρόσθεσε πως έχουν μείνει πίσω πολλά θέματα του Δήμου εξαιτίας τη μη σωστής λειτουργίας και συνεργασίας μεταξύ του απερχόμενου προέδρου του Δ.Σ και της δημοτικής αρχής.
Στη αντιπαράθεση, που γενικεύτηκε κάποια στιγμή με ένθεν και ένθεν προσωπικές αιχμές και κατηγορίες, παρενέβη ο κ. Μαβίδης επισημαίνοντας ότι στο Δ.Σ θα πρέπει όλοι να είναι προετοιμασμένοι και για την κριτική αλλά και για το διάλογο, όταν κρίνεται απαραίτητος για να επιλυθούν τα προβλήματα που προκύπτουν.
Προχθές πάντως εγκρίθηκαν αποφάσεις που αφορούσαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ που είχαν εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή τον περασμένο Μάρτιο αλλά και αποφάσεις των ΚΑΠΗ και του ΟΚΠΔΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου