ΤΟΠΙΚΑ

Κατεβάζουν ρολά οι Δήμοι

κατεβάζουν-ρολά-οι-δήμοι-72361

Κατεβάζουν ρολά οι Δήμοι της Μαγνησίας, καθώς οι δημοτικοί υπάλληλοι της περιοχής μας αποφάσισαν χθες να συστοιχηθούν με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΕ/ΟΤΑ) και να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, όπου είναι προγραμματισμένη η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Αν οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα βρουν τους Δήμους κλειστούς, αυτό θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα πάρουν ο τοπικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία την επόμενη εβδομάδα.

Η απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη να βάλει σε διαθεσιμότητα όλους τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου Διοικητικού, ήταν αυτό που αποτέλεσε το κόκκινο πανί για τους εργαζόμενους που χθες το πρωί παραβρέθηκαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συγκεντρώσεων του Δημαρχείου Βόλου.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν σήμερα και αύριο 48ωρη απεργία, το Σάββατο και την Κυριακή αποχή από τα καθήκοντά τους, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη και νέα 48ωρη απεργία και την Τετάρτη 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ αποφάσισαν ακόμη όπως κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων λειτουργήσει μόνο το πρόγραμμα «Σίτιση στο Σπίτι» που αφορά στη σίτιση από το Δήμο 180 ηλικιωμένων. Αποφασίστηκε επίσης όπως οι απεργοί περιφρουρήσουν το δημοτικό αμαξοστάσιο του Δήμου Βόλου προκειμένου να μην κινηθούν τα απορριμματοφόρα και στο Βόλο. Μάλιστα προκειμένου να μη λειτουργήσει η Υπηρεσία Καθαριότητας αποφασίστηκε όπως ο Σύλλογος παράσχει κάλυψη στους συμβασιούχους, τόσο στους 8μηνίτες, όσο και στους 5μηνίτες που απασχολούνται μέσα από το Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας. Μάλιστα όπως επισημάνθηκε κατά τη χθεσινή Γενική Συνέλευση αντιπροσωπεία του Συλλόγου προγραμματίζονταν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες να μεταβεί στο δημοτικό αμαξοστάσιο, προκειμένου να μην κινηθούν τα απορριμματοφόρα. Όπως αποφάσισε η Γ.Σ. κατά τις ημέρες της απεργίας θα κινηθούν μόνον τα απορριμματοφόρα μαζί με το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας, προκειμένου να γίνεται αποκομιδή από τα νοσοκομεία, κλινικές κ.α.

Ακόμη η χθεσινή Γενική Συνέλευση υιοθέτησε ομόφωνα το πλαίσιο που πρότεινε η ΔΑΣ, το οποίο έχει τα παρακάτω αιτήματα:
– Καμία απόλυση εργαζόμενου (αορίστου χρόνου, μόνιμοι, συμβασιούχοι)
– Ακύρωση του νόμου. Να μην ψηφιστεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
– Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, τα ΣΔΙΤ και η επιχειρηματική δράση.
– Να φύγουν οι ιδιώτες και οι ΜΚΟ από τους Δήμους και τις δημόσιες υπηρεσίες.
– Υπηρεσίες Δήμων αποκλειστικά με δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα.
– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων.
– Χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος. Σταδιακή μείωση έως την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών.
– Δωρεάν υπηρεσίες για όλο το λαό.

– Φορολόγηση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλοεπιχειρηματιών και των κερδών επιχειρήσεων και όχι των πενιχρών μισθών των εργαζομένων.

Ακόμη στη χθεσινή Γενική Συνέλευση υιοθετήθηκε και η πρόταση του Ανδρ. Ξηρομερίτη για διεύρυνση του μετώπου με τους άλλους κλάδους που υπηρετούν στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μέσω συγκρότησης Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, με πρόταγμα γενική πολιτική απεργία διαρκείας.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Καθαιρέθηκε ο γραμματέας
του Συλλόγου Εργαζομένων

Ομόφωνα το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας που συνεδρίασε χθες αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η σημερινή πανθεσσαλική σύσκεψη των Σωματείων στους ΟΤΑ, καθώς κρίθηκε ότι εκείνο που προέχει στην παρούσα φάση είναι η περιφρούρηση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Επιπλέον με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. Απ. Τζουρβατζή να καθαιρεθεί από τη θέση του γραμματέα του Δ.Σ. ο Κώστας Πολυχρονίδης, με την κατηγορία ότι χθες, μέρα απεργίας, έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό παρά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για απεργία και αποφάσισε να προχωρήσει στη διενέργεια εκλογών για υπηρεσιακά συμβούλια στο Βελεστίνο και μάλιστα με την παρουσία της αστυνομίας.

Επιπλέον, κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η διαγραφή του Κώστα Πολυχρονίδη από μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ. Πέντε μέλη της ΔΑΣ και ένα μέλος του προεδρείου, ο αντιπρόεδρος Απ. Τζουρβατζής, ψήφισαν υπέρ της διαγραφής Πολυχρονίδη από μέλος του συλλόγου, ενώ τέσσερις ψήφισαν κατά.

Μετά τις εξελίξεις αυτές παραιτήθηκε από το Δ.Σ. του Συλλόγου και ο αναπληρωτής ταμίας Διον. Μπάλλας. Έτσι, από την παράταξη «Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ» τη θέση του Κ. Πολυχρονίδη (γραμματέας) παίρνει ο Γρηγόρης Σούρλας και τη θέση του Διον. Μπάλλα (αναπληρωτής ταμίας) ο Θανάσης Βαϊόπουλος.

Σημειώνεται πως για χθες ήταν προγραμματισμένες εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα νέα υπηρεσιακά συμβούλια. Κάτω από το φως όμως των ραγδαίων εξελίξεων που προέκυψαν προχθές από την απόφαση Μανιτάκη να θέσει σε διαθεσιμότητα όλο το διοικητικό προσωπικό αορίστου χρόνου, αποφασίστηκε όπως αναβληθούν οι εκλογές. Στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου δεν συμμορφώθηκε η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ που έστησε χθες κάλπες στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και στο Δήμο Αλμυρού. Μετά από παραίνεση του προέδρου του Συλλόγου Γ. Μαγιάκου αντιπροσωπεία εργαζομένων επρόκειτο να μεταβεί σε Βελεστίνο και Αλμυρό, προκειμένου να ματαιωθούν οι εκλογικές διαδικασίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου