ΤΟΠΙΚΑ

Παθεσσαλικό Στάδιο – χωματερή

παθεσσαλικό-στάδιο-χωματερή-720462

Σκουπίδια πεταμένα παντού… μαρτυρούν την εγκατάλειψη του χώρου

Σε μία απέραντη «χωματερή» έχει μετατραπεί ο περιβάλλον χώρος του Πανθεσσαλικού Σταδίου στη Νέα Ιωνία. Το «στολίδι» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 που φιλοξένησε όλη την προηγούμενη χρονιά και μέχρι τον Ιούνιο τους ποδοσφαιρικούς αγώνες Ολυμπιακού Βόλου και Νίκης Βόλου αλλά και άλλα αθλητικά γεγονότα, παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης και δυστυχώς οι εικόνες που απαθανάτισε ο φακός του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ μόλις προχθές (Δευτέρα) είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας της εγκατάλειψης αυτής.

Διάφορων λογιών σκουπίδια, άδεια μπουκάλια και κουτιά αναψυκτικών… βρίσκονται πεταμένα κατά μήκος των περισσότερων παρτεριών στους διαδρόμους του περιβάλλοντα χώρου του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

Με μία ματιά είναι προφανές ότι πρόκειται για σκουπίδια που βρίσκονται εκεί αρκετό διάστημα και πιθανότατα από τα τελευταία παιχνίδια που αγωνίστηκαν οι ομάδες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Από τότε και μέχρι σήμερα δεν εδέησε κανείς να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή την περισυλλογή, και έτσι ο περιβάλλον χώρος έχει ουσιαστικά μετατραπεί σε μία μικρή «χωματερή» που εάν μη τι άλλο δεν τιμά κανέναν.

Πολλοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν την προηγούμενη Δευτέρα στην «πρώτη» επίσημη εμφάνιση της Νίκης Βόλου και ιδιοίς όμμασι αντίκρισαν το άσχημο θέαμα, σχολιάζοντας κυρίως το γεγονός ότι ένα Στάδιο, το οποίο αποτέλεσε και αποτελεί πράγματι στολίδι όχι μόνο για την πόλη αλλά για ολόκληρη τη Θεσσαλία, έχει «παραδοθεί» στα σκουπίδια.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μέσα από αυτό το ρεπορτάζ ευελπιστεί, κυρίως ότι θα ευαισθητοποιηθούν καταρχήν οι αρμόδιοι προκειμένου να παρέμβουν, ώστε να μην αφεθεί στη μοίρα του το Στάδιο αφενός και αφετέρου να επέμβουν για να διορθωθεί η τραγική εικόνα, εκτός αγωνιστικού χώρου, διότι είναι λυπηρό ένα από τα κορυφαία ολυμπιακά έργα στη χώρα να έχει μετατραπεί σε… χωματερή σε ό,τι έχει να κάνει με τον περιβάλλοντα χώρο, χωρίς φυσικά να εξαιρείται και ο κόσμος που οφείλει να σέβεται το χώρο που τον φιλοξενεί.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου