ΤΟΠΙΚΑ

Θέσεις… μάχης πριν το σχολικό κουδούνι Λαμβάνουν το 2ο Γυμνάσιο και 8ο Λύκειο Βόλου

θέσεις-μάχης-πριν-το-σχολικό-κουδούν-720468

Θέσεις… μάχης σε αντίπαλα στρατόπεδα πήραν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, δύο σχολικές οικογένειες. Τα 2ο Γυμνάσιο Βόλου και 8ο Γενικό Λύκειο Βόλου διασταύρωσαν τα «βέλη» τους, με αφορμή αίτημα του πρώτου για αμοιβαία μετακίνηση των δύο σχολείων, το ένα στις κτιριακές εγκαταστάσεις του άλλου. Το πρόβλημα φαίνεται να ξεκινά από τη χωροταξική κατανομή των μαθητών που άλλαξε πέρυσι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με αποτέλεσμα να «στερέψει» η… δεξαμενή άντλησης μαθητών του 2ου Γυμνασίου.

Το θέμα ήρθε εκ νέου χθες στο προσκήνιο, με τη σχολική οικογένεια του 2ου Γυμνασίου Βόλου, που συστεγάζεται με το 8ο Γυμνάσιο, να ζητά να μετακινηθεί στο σχολικό συγκρότημα του 2ου Λυκείου, το οποίο επίσης συστεγάζεται με το 8ο ΓΕΛ. Στόχος 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Βόλου να βρουν στέγη στο ίδιο σχολικό συγκρότημα και το αντίστοιχο να γίνει για το 8ο Γυμνάσιο και 8ο Λύκειο Βόλου.

Οπως εξήγησε η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Βόλου, Ευτυχία Βουρδουμπάκη, το σχολείο έχει χάσει τη δεξαμενή άντλησης των μαθητών του, εξαιτίας της θέσης του. Υπάρχει σωρεία μετεγγραφών προς το 5ο Γυμνάσιο, με αποτέλεσμα ο αριθμός των μαθητών και τμημάτων του να μειώνεται κάθε χρόνο. «Η χωροταξική κατανομή του μαθητικού δυναμικού δεν είναι σωστή. Είμαστε η μοναδική περίπτωση σχολείου που αντλούμε μαθητές εκτός γεωγραφικής περιοχής», σημείωσε η κ. Βουρδουμπάκη, εκφράζοντας την ανησυχία της για το μέλλον του σχολείου.

Παιδαγωγικούς και κτιριακούς λόγους, επικαλέστηκε η οικογένεια του 8ου Λυκείου Βόλου, που αρνείται να συναινέσει σε αμοιβαία μετακίνηση και δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα προσβάλλει ενδεχόμενη απόφαση που θα επιβάλλει βίαιη μετακίνηση ενός σχολείου και ταυτόχρονα υποβάθμισή του.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στη δημοτική επιτροπή παιδείας Βόλου, που θα εξετάσει επίσης και τον κίνδυνο ενδεχόμενων συγχωνεύσεων δύο Γυμνασίων και δύο Λυκείων που συναυλίζονται.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου