ΤΟΠΙΚΑ

Συμμορία ανηλίκων ρήμαξε το Βόλο

συμμορία-ανηλίκων-ρήμαξε-το-βόλο-719318

«Συμμορία» ανηλίκων ρήμαξε το Βόλο μέσα σε ένα διήμερο. Ληστεία σε βάρος μιας 70χρονης, κλοπή έξι δικύκλων και απόπειρα να διαρρήξουν δύο καταστήματα, συμπεριλαμβάνονται στο… βιογραφικό των δύο τελευταίων ημερών των ανηλίκων, οι οποίοι είχαν δραπετεύσει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου.

Οι τέσσερις δράστες, ένας 17χρονος και τρεις 15χρονοι, φαίνεται ότι είχαν μελετήσει καλά τις κινήσεις τους. Οργάνωσαν σχέδιο απόδρασης από το ίδρυμα και μόλις κατάφεραν να το σκάσουν δεν έχασαν χρόνο.

Μέσα σε δύο μόλις 24ωρα, χτύπησαν τον ένα πίσω από τον άλλο τους στόχους τους.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας προς ξημερώματα Τρίτης, αφαίρεσαν από χώρους στάθμευσης στη Ν. Ιωνία, πέντε δίκυκλες μοτοσικλέτες και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο.

Την Τρίτη το πρωί, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν δύο καταστήματα επίσης στη Ν. Ιωνία. Έσπασαν τις τζαμαρίες σε ένα καθαριστήριο και ένα οβελιστήριο, ιδιοκτησίας δύο 48χρονων από την περιοχή, έγιναν όμως αντιληπτοί από περιοίκους και τράπηκαν σε φυγή.

Η αποτυχία δεν τους αποθάρρυνε. Λίγη ώρα αργότερα λήστεψαν μια 70χρονη στο Βόλο. Οι δράστες χτύπησαν την άτυχη ηλικιωμένη πριν της αρπάξουν την τσάντα της που περιείχε χρηματικό ποσό 30 ευρώ.

Η ληστεία και οι απανωτές κλοπές, σήμαναν συναγερμό στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου. Μετά από συστηματική έρευνα, αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των τεσσάρων δραστών.
Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε η τσάντα, η οποία αποδόθηκε στην 70χρονη. Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εγκαταλελειμμένες σε διάφορα σημεία του Βόλου, οι τέσσερις από τις κλεμμένες μοτοσικλέτες και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, των διακεκριμένων κλοπών και της παραβίασης περιορισμών διαμονής.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου