ΤΟΠΙΚΑ

«Σίριαλ» η πρόσληψη γιατρού

σίριαλ-η-πρόσληψη-γιατρού-719338

Σε «σίριαλ» έχει εξελιχθεί η πρόσληψη ενός επικουρικού γιατρού στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου, αφού η ίδια θέση σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών κ. Ελένη Φουστούκου θα προκηρυχτεί για 3η συνεχόμενη φορά. Στις δύο προηγούμενες προκηρύξεις δεν εκδηλώθηκε κανένα ενδιαφέρον γεγονός που έχει αρχίσει να προβληματίζει σοβαρά τόσο τους ασθενείς που εξυπηρετούνται με δυσκολία όσο και το μοναδικό γιατρό που υπάρχει σήμερα στο Τμήμα, ο οποίος δεν έχει τη δυνατότητα να αναλάβει καινούργια περιστατικά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Οπως επισημαίνει η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας κ. Φουστούκου, εάν και την 3η φορά δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον, από το Σεπτέμβριο θα κινητοποιηθούν αλλά και θα απευθυνθούν σε Βουλευτές της Μαγνησίας προκειμένου να προκηρυχτεί θέση μόνιμου γιατρού για το Ογκολογικό Τμήμα του «Αχιλλοπούλειου», καθώς δεν μπορεί να συνεχιστεί η λειτουργία του με αυτόν τον τρόπο.

«Οι ουρές ασθενών στο Ογκολογικό Τμήμα αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο. Είναι κρίμα να ταλαιπωρούνται κατ’ αυτόν τον τρόπο ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπείες. Έναολόκληρο τμήμα εξυπηρετείται από έναν μόνο ογκολόγο, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Ο μοναδικός γιατρός του τμήματος καθημερινά δίνει πραγματικό αγώνα, αφού αναγκάζεται να εξυπηρετεί 30 ασθενείς, να δίνει οδηγίες, να κάνει εξετάσεις, να συνταγογραφεί αλλά και να κάνει βιοψίες», τονίζει η κ. Φουστούκου.

Στην παρούσα φάση και με τα σημερινά δεδομένα, καθημερινά κατά μέσο όρο 25-30 άτομα υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία. Στη συνέχεια η ίδια επισημαίνει ότι η έλλειψη γιατρού δημιουργεί προβλήματα στη σωστή λειτουργία του τμήματος.

Την ανησυχία της κ. Φουστούκου συμμερίζονται και τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου, τα οποία αναφέρουν πως δεν είναι δυνατόν όταν γίνεται μία χημειοθεραπεία να βρίσκεται μόνο η νοσηλεύτρια. Η παρουσία του γιατρού είναι επιτακτική, καθώς μπορεί να επέμβει στην περίπτωση που ο ασθενής δεν αντέξει τη διαδικασία. Γι’ αυτόν το λόγο τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου